Безглютеновий хліб в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Що міститься в звичному хлібі глютен може викликати алергію. У таких випадках доводиться шукати варіанти хліба, що не містять клейковину. У мене є такий рецепт хліба. Ділюся з вами!
Краса цього хліба полягає в тому, що яскраво виражену крошливость кукурудзяної муки згладжує лляна. В результаті виходить хліб за кольором і структурі наближений до житньому на заквасці. Дуже рекомендую не міняти співвідношення борошна. А ось з рідиною можете експериментувати, але з найменшою або нульовою жирністю. Дотримуючись рецептурою, у вас обов'язково все вийде.
- Заголовок Бондюель - 250 грам
- Борошно лляне - 40 грам
- Сироватка молочна - 300 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка (сухі)
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Лляне насіння - 1 Чайна ложка (в тісто, + 1 ст.Л. Для обсипання)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Якщо ви власник хлібопічки, то тісто можна замісити в ній. Закладка продуктів згідно вашої інструкції. Виберіть програму "тісто", час 1 час 04 хв. Якщо техніки немає, то заміс зробіть наступним чином: в підігріту сироватку додайте сіль, цукор, дріжджі. Окремо змішайте лляну і кукурудзяну муку, 1 ç.l. Лляного насіння. З'єднайте обидві частини і додайте 1 ст.Л. Рослинної олії.
Тісто вийде фарбує консистенції, але липнути до рук не повинно. Накрийте його і залиште на 1 час. По закінченню часу, перемішайте.
Підготуйте форму. Змастіть вершковим маслом і обсипте 1/2 ст.Л. Лляного насіння.
Викладіть тісто. Мокрою рукою розрівняйте по формі, зверху присипте залишилися лляними насінням. Накрийте рушником, перенесіть в тепле місце і залиште на 30 хвилин для підйому.
По закінченню часу, поставте тісто в розігріту до 180 градусів духовку, з 40 хвилин.
Готовий хліб дістаньте з духовки, вийміть з форми і перекладіть на дошку. Охолодіть і дайте "відлежатися" протягом 6 годин, накривши рушником.
Смачного!