Берлінські пончики
(покроковий рецепт з фото)
Цей десерт дуже популярний в Європі, його подають на святковий стіл з приводу святкування Нового Року, а також на карнавали та інші свята. Дізнайтеся і ви, як приготувати берлінські пончики.
Їх можна подавати на сніданок або презентувати друзям в якості гостинця. Для начинки традиційно використовують полуничний або сливовий джем, однак можна також використовувати шоколадний, вершковий і інші види соусів. Для подачі їх посипають цукровою пудрою, виходить відмінний десерт.
- Борошно - 0, 5 кілограма
- Молоко - 200 мілілітрів
- Сухі дріжджі - 5 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Яйце - 2 штуки
- Ваніль - 10 грам
- Соняшникова олія - 400 мілілітрів (для смаження)
- Цукрова пудра - За смаком
- Джем - 200 грам
1. Молоко нагріваємо і розводимо в ньому сухі дріжджі з сіллю, залишаємо набухати на 20 хвилин. Масло заздалегідь дістаємо з холодильника, розм'якшене масло збиваємо з цукром, додаємо яйця. Вливаємо справжніх дріжджі.
2. Борошно просіваємо і поступово додаємо до суміші. Ретельно вимішуємо тісто. Воно має бути м'яким і повітряним.
3. Накриваємо тісто рушником і ставимо в тепле місце на 2 годину, воно повинно збільшиться в об'ємі в 2 рази. Після цього відщипуємо шматочки і скручуємо кульки розміром з каштан, залишаємо їх на 30 хвилин підійти.
4. У каструлі або фритюрниці розігріваємо олію. Обсмажуємо кульки до появи рум'яної скоринки. Перекладаємо пончики на паперовий рушник, щоб пішов зайвий жир.
5. Залишилося начинити пончики. Візьміть будь-яке варення або джем. Введіть начинку в пончики за допомогою кондитерського шприца або просто зробіть надрізи і закладіть начинку. Потім посипте випічку цукровою пудрою і пробуйте прекрасні пончики.