Бажання по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 12 г. 0 хв.
Бажання - традиційне святкове блюдо російської кухні зі свинини або яловичини, запечене великим шматком. Ділюся рецептом буженини по ГОСТу.
Опис приготування:
Якщо вам належить накриття святкового столу, безсумнівно, його прикрасою буде буженина. Пропоную рецепт буженини, приготовленої по ГОСТу, він дуже простий, впорається навіть недосвідчена господиня.
- Свинина - 960 грам
- Сіль - 24 грам
- Часник - 1 грам
- Перець червоний гострий - 1 грам
Підготуйте інгредієнти.
Підготуйте посолочной суміш з солі, червоного перцю і часнику, яка повинна становити 2, 75% від ваги м'яса. У свою чергу посолочной суміш повинна складатися з солі (91%), часник (3, 5%), червоний мелений перець (5, 5%).
Всипте посолочной суміш в поліетиленовий пакет.
Покладіть шматок свинини і добре потрясіть, помасажуйте. Після чого помістіть на кілька годин на холод для маринування.
Помістіть свинину в форму для випічки, жиром вгору.
Накрийте фольгою, зробіть у фользі проколи в декількох місцях.
Запікайте при температурі 120-150 градусів 3-5 годин. Приблизно за 30 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу, полийте соком і запікайте в відкритому вигляді. Температура в шматку м'яса повинна бути не нижче 70 градусів.
Gotovuû buženinu круто.
Подавайте буженину нарізану на скибочки з гірчицею або хріном. Це смачне блюдо прикрасить будь-який святковий стіл.