Бажання по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Бажання - традиційне святкове блюдо російської кухні зі свинини або яловичини, запечене великим шматком. Ділюся рецептом буженини по ГОСТу.
Якщо вам належить накриття святкового столу, безсумнівно, його прикрасою буде буженина. Пропоную рецепт буженини, приготовленої по ГОСТу, він дуже простий, впорається навіть недосвідчена господиня.
- Свинина - 960 грам
- Сіль - 24 грам
- Часник - 1 грам
- Перець червоний гострий - 1 грам
Підготуйте інгредієнти.
Підготуйте посолочной суміш з солі, червоного перцю і часнику, яка повинна становити 2, 75% від ваги м'яса. У свою чергу посолочной суміш повинна складатися з солі (91%), часник (3, 5%), червоний мелений перець (5, 5%).
Всипте посолочной суміш в поліетиленовий пакет.
Покладіть шматок свинини і добре потрясіть, помасажуйте. Після чого помістіть на кілька годин на холод для маринування.
Помістіть свинину в форму для випічки, жиром вгору.
Накрийте фольгою, зробіть у фользі проколи в декількох місцях.
Запікайте при температурі 120-150 градусів 3-5 годин. Приблизно за 30 хвилин до закінчення запікання зніміть фольгу, полийте соком і запікайте в відкритому вигляді. Температура в шматку м'яса повинна бути не нижче 70 градусів.
Gotovuû buženinu круто.
Подавайте буженину нарізану на скибочки з гірчицею або хріном. Це смачне блюдо прикрасить будь-який святковий стіл.