Баурсаки пишні
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже простий варіант, як зробити пишні і повітряні баурсаки, які буквально таять у роті. Ще не пробували ці апетитні казахські пиріжки? Тоді запам'ятовуйте рецепт.
Для того, щоб добре приготувати пишні баурсаки в домашніх умовах, потрібно правильно зробити тісто. А воно, в свою чергу, залежить від якості дріжджів, так що до їх вибору варто поставитися дуже серйозно. Якщо пиріжки будуть подаватися на десерт, то кількість цукру можна трохи збільшити.
1. Для початку потрібно приготувати опару. У невеликій мисці з'єднайте цукор, дріжджі, влийте тепле молоко і насипте близько склянки борошна. Все як слід перемішайте і залиште хвилин на 15.
2. Окремо збийте яйце з дрібкою солі. Влийте його в опару, що підійшла.
3. Додайте рослинне масло (можна за рецептом приготування пишних Баурсак використовувати і розтоплене вершкове масло).
4. Влийте воду, як слід все перемішайте і почніть насипати просіяне борошно.
5. Тісто має бути м'яким, але не липнути до рук. Викладіть його в глибоку миску і залиште в теплому місці "підходити" .
6. В середньому цей процес може зайняти від 1 до 2 годин.
7. Коли воно збільшилося в 2-3 рази, можна відщипувати невеликі шматочки і формувати з них кульки.
8. Смажити баурсаки потрібно у великій кількості розпеченого масла до рум'яної скоринки. Потім вийміть їх шумівкою і викладіть на паперовий рушник.
Ось такий простий варіант, як приготувати пишні баурсаки. Обов'язково спробуйте!
- Яйце - 1 штука
- Борошно - 750-800 грам
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Ст. Ложка (або 40 грамів свіжих)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
1. Для початку потрібно приготувати опару. У невеликій мисці з'єднайте цукор, дріжджі, влийте тепле молоко і насипте близько склянки борошна. Все як слід перемішайте і залиште хвилин на 15.
2. Окремо збийте яйце з дрібкою солі. Влийте його в опару, що підійшла.
3. Додайте рослинне масло (можна за рецептом приготування пишних Баурсак використовувати і розтоплене вершкове масло).
4. Влийте воду, як слід все перемішайте і почніть насипати просіяне борошно.
5. Тісто має бути м'яким, але не липнути до рук. Викладіть його в глибоку миску і залиште в теплому місці "підходити" .
6. В середньому цей процес може зайняти від 1 до 2 годин.
7. Коли воно збільшилося в 2-3 рази, можна відщипувати невеликі шматочки і формувати з них кульки.
8. Смажити баурсаки потрібно у великій кількості розпеченого масла до рум'яної скоринки. Потім вийміть їх шумівкою і викладіть на паперовий рушник.
Ось такий простий варіант, як приготувати пишні баурсаки. Обов'язково спробуйте!