Бастурма з курки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як зробити бастурму з курки в мультиварці. Блюдо незвичайне хоча б тим, що бастурму зазвичай вивішують на довгий час коптитися. В мультиварці набагато швидше! Смачно і просто!
Ця бастурма з курки в мультиварці в домашніх умовах готується легко, але довго. Єдине, що заспокоює: не так довго, як повинна б. Адже за традицією м'ясо в'ялять довго на свіжому повітрі, і тільки потім подають. Моя ж бастурма вийшла трохи подкопченной і трохи тушковані. Смачно!
- Курка - 700 грам (філе)
- Сіль - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок (найкраще коричневий)
- Часник - 3 зубчики
- Спеції - За смаком
1. Куряче філе під пресом перетворюємо в "ковбаску" . Натираємо сіллю і цукром з усіх боків, залишаємо в холодильнику на три дні.
2. Далі змішаємо в мисці багато-багато спецій за смаком і розбавимо водою або рослинним маслом. Щедро "вимазувати" м'ясо в цій суміші.
3. Якщо маєте в своєму розпорядженні часом, підвісьте м'ясо на мотузочку: нехай повисить хоча б день-два. Бастурма буде смачніше. Далі м'ясо перекладаємо в пакет, посипаємо часником і укладаємо в чашу мультиварки.
4. В режимі "гасіння" тримаємо годину-дві (в залежності від розміру шматка). Якщо до мультиварці у вас нічого не пригорає, можна обійтися і без пакета. Ось так виглядає повністю охолола куряча бастурма!