Рецепт Бастурма з курки в мультиварці фото

Бастурма з курки в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Хочу розповісти, як зробити бастурму з курки в мультиварці. Блюдо незвичайне хоча б тим, що бастурму зазвичай вивішують на довгий час коптитися. В мультиварці набагато швидше! Смачно і просто!

Опис приготування:

Ця бастурма з курки в мультиварці в домашніх умовах готується легко, але довго. Єдине, що заспокоює: не так довго, як повинна б. Адже за традицією м'ясо в'ялять довго на свіжому повітрі, і тільки потім подають. Моя ж бастурма вийшла трохи подкопченной і трохи тушковані. Смачно!

  • Курка - 700 грам (філе)
  • Сіль - 4 Ст. Ложки
  • Цукор - 5 Ст. Ложок (найкраще коричневий)
  • Часник - 3 зубчики
  • Спеції - За смаком
бастурма з курки в мультиварці - фото крок 1
1. Куряче філе під пресом перетворюємо в"ковбаску" . Натираємо сіллю і цукром з усіх боків, залишаємо в холодильнику на три дні.
бастурма з курки в мультиварці - фото крок 2
2. Далі змішаємо в мисці багато-багато спецій за смаком і розбавимо водою або рослинним маслом. Щедро"вимазувати" м'ясо в цій суміші.
бастурма з курки в мультиварці - фото крок 3
3. Якщо маєте в своєму розпорядженні часом, підвісьте м'ясо на мотузочку: нехай повисить хоча б день-два. Бастурма буде смачніше. Далі м'ясо перекладаємо в пакет, посипаємо часником і укладаємо в чашу мультиварки.
бастурма з курки в мультиварці - фото крок 4
4. В режимі"Гасіння" тримаємо годину-дві (в залежності від розміру шматка). Якщо до мультиварці у вас нічого не пригорає, можна обійтися і без пакета. Ось так виглядає повністю охолола куряча бастурма!

Схожі рецепти