Бастурма з курки
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска на всі випадки життя, будь то святкова вечеря або навіть Новий рік. Рекомендую рецепт приготування баструми з курки.
Для приготування бастурми з курячої грудки нам знадобиться спеціальна Засолочний сіль, коньяк можна замінити горілкою. І, до речі, без спеціальної сушарки не обійтися: курка повинна сушитися при 40 градусах. Дивимося далі рецепт.
- Куряча грудка - 2 штуки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
- Паприка - 4 Ст. Ложки
- Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
- Часник - 4-5 зубчиків
- Коньяк - 50 мілілітрів
Дві курячі грудки потрібно вимити, очистити від жиру і плівок і просушити.
Змішайте всі спеції.
Вливаємо коньяк, розмішуємо.
Отриманою сумішшю гарненько натираємо курку.
М'ясо кладемо під гніт і відправляємо в холодильник на добу. Потім промиваємо і гарненько просушують.
Натерли подрібненим часником і сумішшю перців. Прибираємо в сушарку на дві доби при температурі 40 градусів.
Готову бастурму з курки тоненько нарізаємо перед подачею. Насолоджуємося відмінною закускою. Смачного!