Рецепт Бастурма з курки фото

Бастурма з курки
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Птах , Курка
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Фуршет
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

Відмінна закуска на всі випадки життя, будь то святкова вечеря або навіть Новий рік. Рекомендую рецепт приготування баструми з курки.

Опис приготування:

Для приготування бастурми з курячої грудки нам знадобиться спеціальна Засолочний сіль, коньяк можна замінити горілкою. І, до речі, без спеціальної сушарки не обійтися: курка повинна сушитися при 40 градусах. Дивимося далі рецепт.

  • Куряча грудка - 2 штуки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Цукор - 0, 5 Ст. Ложки
  • Паприка - 4 Ст. Ложки
  • Хміль-сунелі - 2 Ст. Ложки
  • Часник - 4-5 зубчиків
  • Коньяк - 50 мілілітрів
бастурма з курки - фото крок 1
Дві курячі грудки потрібно вимити, очистити від жиру і плівок і просушити.
бастурма з курки - фото крок 2
Змішайте всі спеції.
бастурма з курки - фото крок 3
Вливаємо коньяк, розмішуємо.
бастурма з курки - фото крок 4
Отриманою сумішшю гарненько натираємо курку.
бастурма з курки - фото крок 5
М'ясо кладемо під гніт і відправляємо в холодильник на добу. Потім промиваємо і гарненько просушують.
бастурма з курки - фото крок 6
Натерли подрібненим часником і сумішшю перців. Прибираємо в сушарку на дві доби при температурі 40 градусів.
бастурма з курки - фото крок 7
Готову бастурму з курки тоненько нарізаємо перед подачею. Насолоджуємося відмінною закускою. Смачного!

Схожі рецепти