Балик з товстолобика
(покроковий рецепт з фото)
Товстолобик - одна з найпоширеніших рибок. Її без проблем можна купити в замороженому вигляді в супермаркеті, або в живому на ринку. Спробуйте рецепт, як приготувати балик з товстолобика.
На приготування такого рибного балику потрібно чимало часу, але воно вже точно того варто. Головне - гарненько почистити і промити рибу, інакше вона не тільки не засолити, але і зіпсуватися, стане небезпечною для вживання. Готовий баличек відмінно піде як закуска до пива.
- Товстолобик - 1, 5 кілограма
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Koriandr - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний - 1 Чайна ложка
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 12 Ст. Ложок
Насамперед займемося рибою: тушку розрізаємо на 2 частини хребта. Видаляємо нутрощі, хребет і зябра, відрізаємо голову і хвіст. Видаляємо всі інші кістки пінцетом.
Готуємо маринад: змішуємо всі спеції в мисці. Рибу нарізаємо шматочками і з усіх боків натираємо отриманою сумішшю. Перекладаємо в підходить за розмірами форму і посипаємо зверху залишилися спеціями. Зверху встановлюємо прес і відправляємо в холодне місце на п'ятеро діб.
Готову рибку промиваємо від солі, замочуємо в холодній воді на 3 годину, після воду зливаємо. Підвішуємо шматочки в провітрюваному приміщенні, щоб пішла зайва волога, на це піде 2-3 дня.
Готову рибку нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Рибу, що загортаємо в щільний папір і відправляємо на зберігання в холодильник.