Рецепт Балик з товстолобика фото

Балик з товстолобика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Товстолобик
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Риба

Товстолобик - одна з найпоширеніших рибок. Її без проблем можна купити в замороженому вигляді в супермаркеті, або в живому на ринку. Спробуйте рецепт, як приготувати балик з товстолобика.

На приготування такого рибного балику потрібно чимало часу, але воно вже точно того варто. Головне - гарненько почистити і промити рибу, інакше вона не тільки не засолити, але і зіпсуватися, стане небезпечною для вживання. Готовий баличек відмінно піде як закуска до пива.

  • Товстолобик - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Koriandr - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний - 1 Чайна ложка
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Сіль - 12 Ст. Ложок
балик з товстолобика - фото крок 1
Насамперед займемося рибою: тушку розрізаємо на 2 частини хребта. Видаляємо нутрощі, хребет і зябра, відрізаємо голову і хвіст. Видаляємо всі інші кістки пінцетом.
балик з товстолобика - фото крок 2
Готуємо маринад: змішуємо всі спеції в мисці. Рибу нарізаємо шматочками і з усіх боків натираємо отриманою сумішшю. Перекладаємо в підходить за розмірами форму і посипаємо зверху залишилися спеціями. Зверху встановлюємо прес і відправляємо в холодне місце на п'ятеро діб.
балик з товстолобика - фото крок 3
Готову рибку промиваємо від солі, замочуємо в холодній воді на 3 годину, після воду зливаємо. Підвішуємо шматочки в провітрюваному приміщенні, щоб пішла зайва волога, на це піде 2-3 дня.
балик з товстолобика - фото крок 4
Готову рибку нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Рибу, що загортаємо в щільний папір і відправляємо на зберігання в холодильник.

Схожі рецепти