Рецепт Балик з товстолобика сировялений фото

Балик з товстолобика сировялений
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти, Товстолобик
Роздільне харчування
На вечерю, На святковий стіл

Мій чоловік рибалка. Дуже часто він привозить додому здобич у великих кількостях, тому я навчилася робити з неї заготовки, які будуть довго зберігатися і радувати протягом року.

Цього разу чоловік мені привіз рибу, з якої я раніше не мала справи. Але все-таки знайшла рецепт і поділюся з вами, як приготувати балик з товстолобика сировялений. Звичайно, пройде багато часу, перш ніж наша закуска буде готова, але це того варте. Тільки запасіться потрібними приправами і сіллю.

  • Товстолобик - 10 кілограм
  • Лавровий лист - 4 штуки
  • Koriandr Сухий - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 10 Ст. Ложок
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Насіння гірського селери - 1 кілограм
  • Чорний мелений перець - 1 Чайна ложка
балик з товстолобика сировялений - фото крок 1
Рибу добре вимийте, видаліть луску. Відріжте голову. Потім розпоровши черевце і витягніть тельбухи. Також відріжте хвіст, спинний і хвостовий плавник. Загалом, має залишитися тільки філе. Тепер розріжте його на пласти, зрізайте шкіру. Потім промийте під проточною водою.
балик з товстолобика сировялений - фото крок 2
Цукор, сіль, перець, подрібнений лавровий лист, коріандр і насіння селери змішайте. 1/3 суміші викладіть в миску, а зверху покладіть одну частину риби шарами.
балик з товстолобика сировялений - фото крок 3
Зверху посипте сумішшю з приправ і покладіть другий шар риби. Потім засипте сіллю, що залишилася зі спеціями. Загорніть миску в пакет, щільно загорніть його. Зробіть прес зверху (наприклад - у вигляді тарілки), а зверху поставте ємність з водою або камінь. Приберіть в холодильник на 6 днів.
балик з товстолобика сировялений - фото крок 4
Через цей час дістаньте рибу, очистіть її від спецій. Потім покладіть її в воду на 6 годин, а після цього обсушити. У кожному шматочку зробіть дірочку і просуньте нитку в 30 см.
балик з товстолобика сировялений - фото крок 5
Підвісьте філе на добу над раковиною. Потім потрібно буде переважити їх в прохолодне і провітрюване місце на 4 дня. Після цього можете приступати до дегустації.

Схожі рецепти