Рецепт Консерви з товстолобика фото

Консерви з товстолобика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Товстолобик, Рибні консерви
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Консервація

Багато чоловіків грішать тим, що привозять з риболовлі непомірно багато риби, яку треба або з'їдати відразу, або заморожувати. Але вже після розморожування рибка втрачає свої смакові якості.

І я вирішила знайти рецепт, який би дозволив зробити щось з великою кількістю риби, залишивши її на потім. І знайшла інструкцію про те, як приготувати консерви з товстолобика. Ніколи раніше нічого подібного не робила. Виявилася дуже цікава технологія і довгий процес. Але зате буде смачно! Пропорції інгредієнтів вказані зразкові, міняйте їх на свій розсуд.

  • Товстолобик - 4 кілограма
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Спеції - За смаком
  • Рослинна олія - 1, 5 склянки
  • Лавровий лист - За смаком
консерви з товстолобика - фото крок 1
Рибу помийте, чистий, видаліть у неї все кістки, наріжте філе невеликими шматочками. Додати сіль, поперчіть, додайте спеції і залиште на півтори години.
консерви з товстолобика - фото крок 2
Підготуйте банки для консервування, покладіть на дно кожної пару лаврових листів.
консерви з товстолобика - фото крок 3
Щільно укладіть рибу в банки, кожну накрийте фольгою, зробивши кришку.
консерви з товстолобика - фото крок 4
Поставте банки в духовку при 150 градусах. Як тільки вони закиплять, зменшіть градуси до 110 і залиште банки на 5 годин.
консерви з товстолобика - фото крок 5
Після цього нагрійте масло в каструлі. Зніміть фольгу з банок, заливайте в них масло до самого верху.
консерви з товстолобика - фото крок 6
Прикрийте банки кришками, а потім знову приберіть їх в духовку на півгодини при 110 градусах.
консерви з товстолобика - фото крок 7
В кінці дістаньте банки, закупорте їх і залиште остигати догори дном. Консерви готові!

Схожі рецепти