Консерви з товстолобика
(покроковий рецепт з фото)
Багато чоловіків грішать тим, що привозять з риболовлі непомірно багато риби, яку треба або з'їдати відразу, або заморожувати. Але вже після розморожування рибка втрачає свої смакові якості.
І я вирішила знайти рецепт, який би дозволив зробити щось з великою кількістю риби, залишивши її на потім. І знайшла інструкцію про те, як приготувати консерви з товстолобика. Ніколи раніше нічого подібного не робила. Виявилася дуже цікава технологія і довгий процес. Але зате буде смачно! Пропорції інгредієнтів вказані зразкові, міняйте їх на свій розсуд.
- Товстолобик - 4 кілограма
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Спеції - За смаком
- Рослинна олія - 1, 5 склянки
- Лавровий лист - За смаком
Рибу помийте, чистий, видаліть у неї все кістки, наріжте філе невеликими шматочками. Додати сіль, поперчіть, додайте спеції і залиште на півтори години.
Підготуйте банки для консервування, покладіть на дно кожної пару лаврових листів.
Щільно укладіть рибу в банки, кожну накрийте фольгою, зробивши кришку.
Поставте банки в духовку при 150 градусах. Як тільки вони закиплять, зменшіть градуси до 110 і залиште банки на 5 годин.
Після цього нагрійте масло в каструлі. Зніміть фольгу з банок, заливайте в них масло до самого верху.
Прикрийте банки кришками, а потім знову приберіть їх в духовку на півгодини при 110 градусах.
В кінці дістаньте банки, закупорте їх і залиште остигати догори дном. Консерви готові!