Рецепт Бакальяу фото

Бакальяу
(покроковий рецепт з фото)

Португальська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 12 г. 0 хв.

Бакальяу з португальського - "тріск & Quot; , але в кулінарному контексті це - блюдо з сушеної та солоної тріски. Рецептів бакальяу - безліч, свій - у кожної господині. Перед вами - одна з варіації.

Опис приготування:

Як приготувати бакальяу?

1. Солону тріску залийте водою і залиште на день чи ніч.

2. Через 10 годин витягніть з води, промийте, очистіть від шкіри і кісток. М'ясо тріски подрібніть ножем.

3. Картопля почистіть, промийте, наріжте кубиками.

4. У сковороду влийте 6-7 столових ложок олії і обсмажте нарізану картоплю до м'якості. На початку готування картоплю посоліть.

5. Готову картоплю викладіть на окрему тарілку, сковороду промийте.

6. Влийте в сковороду масло і обсмажте до золотистого кольору почищений і нарізаними маленькими кубиками цибулю. Потім додайте ізмельченнуб тріску і перемішайте.

7. Смажте, помішуючи, до готовності тріски, потім додайте картоплю.

8. Підвищіть вогонь на пару хвилин і все добре перемішайте.

9. Зменшіть вогонь до середньо-повільного і додайте збиті віночком яйця. Потім всипте подрібнену петрушку і перемішайте.

10. Смажте до готовності яєць, в кінці пріготволенія додайте нарізані навпіл маслини.

Бакальяу можна подавати як самостійне блюдо або з рисом.

Смачного!

  • Тріска солона - 1 кілограм
  • Картопля - 1 кілограм
  • Цибуля - 3 штуки
  • Масло оливкове - 3/4 склянки
  • Яйця - 8 штук
  • Маслини - 100 грам
  • Петрушка - За смаком
  • Сіль, перець - За смаком
Як приготувати бакальяу?

1. Солону тріску залийте водою і залиште на день чи ніч.

2. Через 10 годин витягніть з води, промийте, очистіть від шкіри і кісток. М'ясо тріски подрібніть ножем.

3. Картопля почистіть, промийте, наріжте кубиками.

4. У сковороду влийте 6-7 столових ложок олії і обсмажте нарізану картоплю до м'якості. На початку готування картоплю посоліть.

5. Готову картоплю викладіть на окрему тарілку, сковороду промийте.

6. Влийте в сковороду масло і обсмажте до золотистого кольору почищений і нарізаними маленькими кубиками цибулю. Потім додайте ізмельченнуб тріску і перемішайте.

7. Смажте, помішуючи, до готовності тріски, потім додайте картоплю.

8. Підвищіть вогонь на пару хвилин і все добре перемішайте.

9. Зменшіть вогонь до середньо-повільного і додайте збиті віночком яйця. Потім всипте подрібнену петрушку і перемішайте.

10. Смажте до готовності яєць, в кінці пріготволенія додайте нарізані навпіл маслини.

Бакальяу можна подавати як самостійне блюдо або з рисом.

Смачного!

Схожі рецепти