Бакальяу
(покроковий рецепт з фото)
Бакальяу з португальського - "тріск ", але в кулінарному контексті це - блюдо з сушеної та солоної тріски. Рецептів бакальяу - безліч, свій - у кожної господині. Перед вами - одна з варіації.
Як приготувати бакальяу?
1. Солону тріску залийте водою і залиште на день чи ніч.
2. Через 10 годин витягніть з води, промийте, очистіть від шкіри і кісток. М'ясо тріски подрібніть ножем.
3. Картопля почистіть, промийте, наріжте кубиками.
4. У сковороду влийте 6-7 столових ложок олії і обсмажте нарізану картоплю до м'якості. На початку готування картоплю посоліть.
5. Готову картоплю викладіть на окрему тарілку, сковороду промийте.
6. Влийте в сковороду масло і обсмажте до золотистого кольору почищений і нарізаними маленькими кубиками цибулю. Потім додайте ізмельченнуб тріску і перемішайте.
7. Смажте, помішуючи, до готовності тріски, потім додайте картоплю.
8. Підвищіть вогонь на пару хвилин і все добре перемішайте.
9. Зменшіть вогонь до середньо-повільного і додайте збиті віночком яйця. Потім всипте подрібнену петрушку і перемішайте.
10. Смажте до готовності яєць, в кінці пріготволенія додайте нарізані навпіл маслини.
Бакальяу можна подавати як самостійне блюдо або з рисом.
Смачного!
- Тріска солона - 1 кілограм
- Картопля - 1 кілограм
- Цибуля - 3 штуки
- Масло оливкове - 3/4 склянки
- Яйця - 8 штук
- Маслини - 100 грам
- Петрушка - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Солону тріску залийте водою і залиште на день чи ніч.
2. Через 10 годин витягніть з води, промийте, очистіть від шкіри і кісток. М'ясо тріски подрібніть ножем.
3. Картопля почистіть, промийте, наріжте кубиками.
4. У сковороду влийте 6-7 столових ложок олії і обсмажте нарізану картоплю до м'якості. На початку готування картоплю посоліть.
5. Готову картоплю викладіть на окрему тарілку, сковороду промийте.
6. Влийте в сковороду масло і обсмажте до золотистого кольору почищений і нарізаними маленькими кубиками цибулю. Потім додайте ізмельченнуб тріску і перемішайте.
7. Смажте, помішуючи, до готовності тріски, потім додайте картоплю.
8. Підвищіть вогонь на пару хвилин і все добре перемішайте.
9. Зменшіть вогонь до середньо-повільного і додайте збиті віночком яйця. Потім всипте подрібнену петрушку і перемішайте.
10. Смажте до готовності яєць, в кінці пріготволенія додайте нарізані навпіл маслини.
Бакальяу можна подавати як самостійне блюдо або з рисом.
Смачного!