Рецепт Ажон фото

Ажон
(покроковий рецепт з фото)

Африканська кухня
Крупи , Перлова крупа
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На швидку руку
Напої
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 19 г. 0 хв.

Ажон - це угандийский напій з проса або перлової крупи. У нас заправляють його айраном або катиком, також додається родзинки, цукор і курага. Виходить дуже незвично і смачно!

Опис приготування:

До вашої уваги - простий рецепт приготування аджона. Звичайно ж, в Уганді напій готують трішечки не так, як описано в моєму рецепті, але все ж рецептура максимально наближена до оригіналу. Аджон подається до столу охолодженим, не забудьте збовтати перед вживанням. Хай щастить!

  • Перлова крупа - 1 Склянка
  • Вода - 2 L
  • Йогурт - 1 літр
  • Цукор - 1 Ст. Ложка("Містраль" )
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Ізюм - 50 грам
  • Чорнослив - 50 грам
ажон - фото крок 1
Перловку промиваємо кілька разів. Заливаємо водою і ставимо вариться. Варимо 1 час, для 10-15 хвилин до готовності додайте курагу, родзинки, цукор і сіль. Знімаємо з плити, даємо охолонути і проціджуємо відвар.
ажон - фото крок 2
Відвар змішуємо з айраном, накриваємо кришкою і на стуки ставимо в холодильник. Перед вживанням збовтати.
ажон - фото крок 3
Смачного!

Схожі рецепти