Ажон
(покроковий рецепт з фото)
Ажон - це угандийский напій з проса або перлової крупи. У нас заправляють його айраном або катиком, також додається родзинки, цукор і курага. Виходить дуже незвично і смачно!
До вашої уваги - простий рецепт приготування аджона. Звичайно ж, в Уганді напій готують трішечки не так, як описано в моєму рецепті, але все ж рецептура максимально наближена до оригіналу. Аджон подається до столу охолодженим, не забудьте збовтати перед вживанням. Хай щастить!
- Перлова крупа - 1 Склянка
- Вода - 2 L
- Йогурт - 1 літр
- Цукор - 1 Ст. Ложка( "містраль" )
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 50 грам
- Чорнослив - 50 грам
Перловку промиваємо кілька разів. Заливаємо водою і ставимо вариться. Варимо 1 час, для 10-15 хвилин до готовності додайте курагу, родзинки, цукор і сіль. Знімаємо з плити, даємо охолонути і проціджуємо відвар.
Відвар змішуємо з айраном, накриваємо кришкою і на стуки ставимо в холодильник. Перед вживанням збовтати.
Смачного!