Асам Laksa
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт незвичайного кисло-солодкого азіатського супу. Ділюся способом приготування супу "асам Лаксу" . Гостренький суп з локшиною, креветками і спеціями - оригінальний і дуже смачний.
Асам Laksa - це гострий густий рибний суп, фірмове блюдо кухні Азії. Суп рецепти, який пропоную я, відрізняється від класичного, так як основним інгредієнтом крім локшини, є не риба, креветка. Смак страви стає цікавим, тонким і ніжним. Дуже вам рекомендую урізноманітнити домашні борщі чимось новеньким і порадувати своїх домочадців.
- Креветка - 350 грам
- Бульйонні кубики - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Цибуля - 1 штука
- Імбир - 100 грам
- Перець чилі - 1 штука
- Базилік - 10 грам
- М'ята - 10 грам
- Кокосове молоко - 400 мілілітрів
- Каррі - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рисова локшина - 250 грам
Наріжте дуже дрібним кубиком цибулю, часник, імбир і перець чилі.
На прогрітій сковороді обсмажте овочі на середньому вогні до м'якості, 6-7 хвилин. Додайте в сковороду кубик рибного бульйону.
Креветки очистіть від голів, панцирів, кишкової вени.
У сковорідку до овочів викладіть панцирі і голови . Додайте воду. Готуйте на середньому вогні для отримання дуже насиченого рибного бульйону, 15 хвилин.
Видаліть з сковороди панцирі і голови креветок, а овочі збийте в блендері. Перелийте масу в каструлю.
Додайте кокосове молоко і пасту каррі. Додайте сіль і цукор, щоб досягти смакового балансу.
Надішліть в бульйон креветки. Готуємо креветки в бульйоні 5-7 хвилин
Приготуйте рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці, злийте з неї воду.
Подавайте готовий суп так: в порційну тарілку викладайте рисову локшину і залийте її бульйоном з креветками. Прикрасьте свіжим перцем чилі, базиліком і м'ятою.