Рецепт Асам Laksa фото

Асам Laksa
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Малайзійська кухня
Риба та морепродукти , Креветки , Морепродукти
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Супи
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт незвичайного кисло-солодкого азіатського супу. Ділюся способом приготування супу"Асам Лаксу" . Гостренький суп з локшиною, креветками і спеціями - оригінальний і дуже смачний.

Опис приготування:

Асам Laksa - це гострий густий рибний суп, фірмове блюдо кухні Азії. Суп рецепти, який пропоную я, відрізняється від класичного, так як основним інгредієнтом крім локшини, є не риба, креветка. Смак страви стає цікавим, тонким і ніжним. Дуже вам рекомендую урізноманітнити домашні борщі чимось новеньким і порадувати своїх домочадців.

  • Креветка - 350 грам
  • Бульйонні кубики - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Цибуля - 1 штука
  • Імбир - 100 грам
  • Перець чилі - 1 штука
  • Базилік - 10 грам
  • М'ята - 10 грам
  • Кокосове молоко - 400 мілілітрів
  • Каррі - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рисова локшина - 250 грам
асам Laksa - фото крок 1
Наріжте дуже дрібним кубиком цибулю, часник, імбир і перець чилі.
асам Laksa - фото крок 2
На прогрітій сковороді обсмажте овочі на середньому вогні до м'якості, 6-7 хвилин. Додайте в сковороду кубик рибного бульйону.
асам Laksa - фото крок 3
Креветки очистіть від голів, панцирів, кишкової вени.
асам Laksa - фото крок 4
У сковорідку до овочів викладіть панцирі і голови . Додайте воду. Готуйте на середньому вогні для отримання дуже насиченого рибного бульйону, 15 хвилин.
асам Laksa - фото крок 5
Видаліть з сковороди панцирі і голови креветок, а овочі збийте в блендері. Перелийте масу в каструлю.
асам Laksa - фото крок 6
Додайте кокосове молоко і пасту каррі. Додайте сіль і цукор, щоб досягти смакового балансу.
асам Laksa - фото крок 7
Надішліть в бульйон креветки. Готуємо креветки в бульйоні 5-7 хвилин
асам Laksa - фото крок 8
Приготуйте рисову локшину відповідно до інструкції на упаковці, злийте з неї воду.
асам Laksa - фото крок 9
Подавайте готовий суп так: в порційну тарілку викладайте рисову локшину і залийте її бульйоном з креветками. Прикрасьте свіжим перцем чилі, базиліком і м'ятою.

Схожі рецепти