Аргентинське печиво «Альфахорес»
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант смачного десерту. Розповім, як приготувати аргентинське печиво «Альфахорес». Воно виходить неймовірно ніжним, розсипчастим і тане в роті. Його аромат розноситься по всьому будинку!
Зробити таке печиво не так складно, як здається. В оригінальному рецепті використовується білий ром, але якщо плануєте давати його дітям, то від алкоголю варто відязикатися (але смак вироби від цього особливо не зміниться). Печиво можна прикрасити кокосовою стружкою або залишити так.
- Заголовок для палітурки - 200 грам
- Пшеничне борошно - 75 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 115 грам
- Вершкове масло - 125 грам
- Ваніль - За смаком
- Згущене молоко - За смаком
- Лимонна цедра - За смаком
- Кокосова стружка - За смаком
1. Вершкове масло заздалегідь використовую розм'якшене, викладаю його на тарілку, додаю цукор і ваніль за смаком.
2. Блендером або віночком збиваю масло з цукром до утворення однорідної консистенції.
3. Одне куряче яйце повністю вбиваю, а з другого додаю тільки жовток. Додаю до смаку лимонну цедру (1 чайна ложка).
4. Збиваю масу віночком або міксером.
5. В окремій мисці змішую пшеничну і кукурудзяну муку, додаю соду і розпушувач.
6. Сухі інгредієнти всипав до масляної яєчної суміші, замішую тісто.
7. Готове тісто обертають в харчову плівку і відправляю на 60 хвилин в холодне місце.
8. Через годину дістаю тісто і розкочують його в пласт товщиною близько 5-7 міліметрів. Склянкою або формою вирізаю кружечки.
9. Деко застеляють пергаментом, викладаю печиво і відправляю його в розігрітий до 170 градусів духовку на 15 хвилин. Готове печиво перекладаю на тарілку.
10. Половину печива змащую вареним згущеним молоком.
11. Другою половиною печива накриваю начинку. Деякі печива прикрашаю згущеним молоком і посипаю кокосовою стружкою. Смачного!