Аджика з кабачків
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви до цих пір не робили самі аджику з кабачків, то багато втратили. Вона вважається майже універсальним доповненням для всіх страв, особливо - м'ясних. А як добре підходить до простих овочів!
Пора вам дізнатися, як приготувати аджику з кабачків. Виходить щось середнє між томатною пастою і кабачкової ікрою. Такий закускою можна запастися заздалегідь, щоб радувати себе протягом усього року. Саме за цим рецептом страва виходить дуже ситним. Цей соус можна просто намазувати на хліб - і буде дуже смачно.
- Кабачок - 3 кілограма
- Помідор - 1, 5 кілограма
- Морква - 500 грам
- Солодкий перець - 500 грам
- Часник - 5 штук
- Червоний мелений перець - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 200 грам
Помідори помийте і подрібніть в м'ясорубці. Те ж саме зробіть і з кабачками, попередньо їх почистивши, і з солодким перцем. Все подрібніть до кашоподібного стану.
Залишається морква і часник. Їх також подрібніть, всі овочі перемішайте. Додайте масло, цукор і сіль.
Варіть суміш на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 40 хвилин. Після цього всипте мелений перець і готуйте ще 10 хвилин.
Готову аджику розлийте по стерилізованим банкам і закатати. На одну ніч залиште її в перевернутому вигляді під ковдрою, а потім можете приступати до дегустації.