Рецепт Аджика з аспірином фото

Аджика з аспірином
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі, Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Аджика

Пекучу на смак аджику з легкістю можна приготувати в домашніх умовах і додати аспірин, щоб соус не зіпсувався, адже він не піддається ніякій термічній обробці і зберігається на холоді.

Вихід готової аджики з вказаною маси - дві банки об'ємом 250 мл. Якщо ви вирішите заготовити трохи більше такого пікантного соусу на зиму, то збільште кількість інгредієнтів в три або чотири рази. Аджика ідеально підходить для запеченого чи відвареного смаженого м'яса, ковбасних виробів, запеченої риби і смаженої картоплі.

  • Помідори - 500 грам
  • Часник - 1 штука (велика головка)
  • Перець гіркий - 3 штуки (стручка)
  • Сіль - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
  • Аспірин - 2 штуки (таблетки)
аджика з аспірином - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
аджика з аспірином - фото крок 2
Помідори ретельно промийте в воді, виріжте зелені сердцевінкі і наріжте скибочками. Викладіть в чашу подрібнювача. Очистіть часникові зубчики від лушпиння, промийте і наріжте слайсами, додаючи в ємність до томатів.
аджика з аспірином - фото крок 3
Промийте стручки гіркого перцю, зріжте хвостики і розрізати на частини. Якщо не любите пекучу аджику, то видаліть насіння з стручків, але дійте в рукавичках, щоб не обпекти руки! Отпюріруйте все протягом 3-4 хвилин. За бажанням це дію можна провести на м'ясорубці, якщо подрібнювача немає в наявності.
аджика з аспірином - фото крок 4
Викладіть томатну масу в глибоку ємність і втрутився в неї аспірин.
аджика з аспірином - фото крок 5
Додайте сіль і ретельно втрутився в масу. Сіль буде консервантом, який не дасть соусу заграти.
аджика з аспірином - фото крок 6
Викладіть приготовану аджику в банки і зберігайте тільки на холоді: в холодильнику, підвалі або льосі. У теплі такий соус заграє і зіпсується! Подавайте аджику до м'яса, рибі або картопляного гарніру.

Схожі рецепти