Аджика з аспірином
(покроковий рецепт з фото)
Пекучу на смак аджику з легкістю можна приготувати в домашніх умовах і додати аспірин, щоб соус не зіпсувався, адже він не піддається ніякій термічній обробці і зберігається на холоді.
Вихід готової аджики з вказаною маси - дві банки об'ємом 250 мл. Якщо ви вирішите заготовити трохи більше такого пікантного соусу на зиму, то збільште кількість інгредієнтів в три або чотири рази. Аджика ідеально підходить для запеченого чи відвареного смаженого м'яса, ковбасних виробів, запеченої риби і смаженої картоплі.
- Помідори - 500 грам
- Часник - 1 штука (велика головка)
- Перець гіркий - 3 штуки (стручка)
- Сіль - 3 Ст. Ложки (з гіркою)
- Аспірин - 2 штуки (таблетки)
Підготуйте інгредієнти.
Помідори ретельно промийте в воді, виріжте зелені сердцевінкі і наріжте скибочками. Викладіть в чашу подрібнювача. Очистіть часникові зубчики від лушпиння, промийте і наріжте слайсами, додаючи в ємність до томатів.
Промийте стручки гіркого перцю, зріжте хвостики і розрізати на частини. Якщо не любите пекучу аджику, то видаліть насіння з стручків, але дійте в рукавичках, щоб не обпекти руки! Отпюріруйте все протягом 3-4 хвилин. За бажанням це дію можна провести на м'ясорубці, якщо подрібнювача немає в наявності.
Викладіть томатну масу в глибоку ємність і втрутився в неї аспірин.
Додайте сіль і ретельно втрутився в масу. Сіль буде консервантом, який не дасть соусу заграти.
Викладіть приготовану аджику в банки і зберігайте тільки на холоді: в холодильнику, підвалі або льосі. У теплі такий соус заграє і зіпсується! Подавайте аджику до м'яса, рибі або картопляного гарніру.