Аджика на заході сонця
(покроковий рецепт з фото)
Така аджика прекрасно виходить і без оцту. Це оригінальний рецепт гострої аджики з додаванням спецій грузинської кухні. Обов'язково спробуйте приготувати!
Така аджика порадує вас своїм смаком. Вона відмінно підійде до відварного м'яса, шашлику або навіть просто до хлібних виробів. З цієї кількості продуктів вийде близько 1, 5-2 літрів аджики.
- Слива - 2 кілограма
- Болгарський перець - 4 штуки
- Помідори - 5 штук
- Ріпчаста цибуля - 4 штуки
- Гострий червоний перець - 1 штука
- Яблука - 5 штук
- Часник - 4 зубчики
- Цукор - 2-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
Очистіть сливи від хвостиків і кісточок. З яблуками і перцем чинимо так само. Очистіть ріпчасту цибулю. Все потрібно нарізати на зручні шматочки.
Всі фрукти та овочі перекручуємо в м'ясорубці. Там же подрібнюємо і помідори. Маса вийде дивна.
Ставимо масу на вогонь. Перші 10-15 хвилин її можна не чіпати, але потім потрібно періодами помішувати, поки вона не увариться до потрібної консистенції і не знайде рівний темно-бордовий колір.
В самому кінці додайте в масу сіль, цукор, перець, спеції до аджике, видавіть через прес часник. Додайте хмелі-сунелі. Дайте масі поваритися близько 2 хвилин, і вимикайте. Всього аджика вариться близько 1 годину.
Розкладіть аджику по стерильним банкам. Закатати кришками. Укутайте аджику будь-що-небудь тепле, і дайте охолонути природним способом. Зберігайте аджику в погребі чи в темному місці. Полку в темному шафі підійде.