Рецепт Аджика на заході сонця фото

Аджика на заході сонця
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Фрукти , Помідор , Болгарський перець
Вегетаріанське харчування
Літні
Заготовки , Аджика
Кількість порцій: 20
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Така аджика прекрасно виходить і без оцту. Це оригінальний рецепт гострої аджики з додаванням спецій грузинської кухні. Обов'язково спробуйте приготувати!

Опис приготування:

Така аджика порадує вас своїм смаком. Вона відмінно підійде до відварного м'яса, шашлику або навіть просто до хлібних виробів. З цієї кількості продуктів вийде близько 1, 5-2 літрів аджики.

  • Слива - 2 кілограма
  • Болгарський перець - 4 штуки
  • Помідори - 5 штук
  • Ріпчаста цибуля - 4 штуки
  • Гострий червоний перець - 1 штука
  • Яблука - 5 штук
  • Часник - 4 зубчики
  • Цукор - 2-4 Ст. Ложок
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Спеції - За смаком
аджика на заході сонця - фото крок 1
Очистіть сливи від хвостиків і кісточок. З яблуками і перцем чинимо так само. Очистіть ріпчасту цибулю. Все потрібно нарізати на зручні шматочки.
аджика на заході сонця - фото крок 2
Всі фрукти та овочі перекручуємо в м'ясорубці. Там же подрібнюємо і помідори. Маса вийде дивна.
аджика на заході сонця - фото крок 3
Ставимо масу на вогонь. Перші 10-15 хвилин її можна не чіпати, але потім потрібно періодами помішувати, поки вона не увариться до потрібної консистенції і не знайде рівний темно-бордовий колір.
аджика на заході сонця - фото крок 4
В самому кінці додайте в масу сіль, цукор, перець, спеції до аджике, видавіть через прес часник. Додайте хмелі-сунелі. Дайте масі поваритися близько 2 хвилин, і вимикайте. Всього аджика вариться близько 1 годину.
аджика на заході сонця - фото крок 5
Розкладіть аджику по стерильним банкам. Закатати кришками. Укутайте аджику будь-що-небудь тепле, і дайте охолонути природним способом. Зберігайте аджику в погребі чи в темному місці. Полку в темному шафі підійде.

Схожі рецепти