Абрикосова трава
(покроковий рецепт з фото)
Зробив, я не часто готую щось подібне, але дитина дуже попросив зробити цей десерт. Тепер я знаю, як приготувати абрикосовий щербет. І нашій сім'ї він сподобався. Дуже ніжний і приємний смак.
Якщо ви хочете створити прекрасний десерт з невеликої кількості інгредієнтів і при цьому не бажаєте витрачати надто багато зусиль на приготування, значить мій рецепт для вас. Тільки дочекайтеся часу і не діставайте щербет з морозильника, раніше ніж передбачено. Влітку такі ласощі буде дуже до речі, щоб перемогти спеку.
А для тих, хто дочекався багатого врожаю персиків, рецепт може стати справжньою знахідкою.
- Абрикоси - 900 грам
- Цукор - 300 грам
- Вода - 300 мілілітрів
- Ванільний екстракт - За смаком
Розріжте все абрикоси на половинки і видаліть з них кісточки. Перекладіть фрукти в каструлю, залийте водою, накрийте кришкою. Варіть 10 хвилин, помішуючи, поки абрикоси НЕ размягчатся.
Далі зніміть з вогню, засипте цукор і розмішайте. Суміш повинна охолонути, а потім її треба пюрировать за допомогою блендера. Після туди додається екстракт ванілі.
Пюре перекладіть в ємність для заморозки і приберіть в морозильник на півгодини. Потім дістаньте і ще раз пройдіться блендером. А далі знову приберіть заморожувати.
Протягом ночі щербет буде готовий. Подавайте його, нарізавши на порційні шматочки. Прикрасити десерт можна листочками м'яти.