Зрази з яйцем
(покроковий рецепт з фото)
Зрази з яйцем готуються досить просто і швидко. Можна приготувати зрази з цілим яйцем, а можна яйце розрізати і зробити невеликі, на один укус, zrazinki. Такі точно сподобаються дітям. Пробуємо!
Ви можете приготувати великі зрази з цілим яйцем, обсмажити їх і тушкувати в соусі на плиті або запікати в духовці. Але я все ж рекомендую зробити їх невеликими. Добре такі невеликі зрази подавати і на фуршет, і на дитяче свято. До зрази підійдуть будь-які соуси.
- М'ясний фарш (яловичий) - 500 грам
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
- Молоко - 1/3 склянки
- Яйце - 8-9 штук (одне яйце - в фарш)
- Сіль, перець - - За смаком
- Орегано мелений - - За смаком
- Петрушка свіжа - - За смаком
- Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок (для смаження)
- М'ясний бульйон - 1 Склянка
- Цибулина - 1 штука
1. Відваріть яйця круто. Одне сире яйце залиште для фаршу. У мисці змішайте фарш, яйце, сіль, перець, орегано, нарубану петрушку і подрібнену цибулю, сухарі, молоко.
2. Відварені яйця злегка остудіть, наріжте на половинки, четвертинки. З фаршу виліпити невеликий "млинець", в його центр помістіть половинку або чверть яйця.
3. Те ж виконайте з усім фаршем і яйцями. Потім зліпите зрази. Яйце має виявитися в центрі зрази.
4. Зрази готові до смаження. У сковороді на середньо-високому вогні нагрівайте масло.
5. Викладіть в сковороду зрази і обсмажте до коричневого кольору з усіх боків. Потім залийте зрази бульйоном або кип'яченою водою зі спеціями, понизьте вогонь до середньо-повільного і тушкуйте зрази протягом 20 хвилин.
6. Подавайте зрази з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Смачного! Зрази з яйцем готові!