Рецепт Зрази з яйцем фото

Зрази з яйцем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Яйця
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Для дітей, На святковий стіл, Фуршет, Сімейна вечеря
Гарячі страви, Зрази

Зрази з яйцем готуються досить просто і швидко. Можна приготувати зрази з цілим яйцем, а можна яйце розрізати і зробити невеликі, на один укус, zrazinki. Такі точно сподобаються дітям. Пробуємо!

Ви можете приготувати великі зрази з цілим яйцем, обсмажити їх і тушкувати в соусі на плиті або запікати в духовці. Але я все ж рекомендую зробити їх невеликими. Добре такі невеликі зрази подавати і на фуршет, і на дитяче свято. До зрази підійдуть будь-які соуси.

  • М'ясний фарш (яловичий) - 500 грам
  • Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
  • Молоко - 1/3 склянки
  • Яйце - 8-9 штук (одне яйце - в фарш)
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Орегано мелений - - За смаком
  • Петрушка свіжа - - За смаком
  • Масло рослинне - 4-5 Ст. Ложок (для смаження)
  • М'ясний бульйон - 1 Склянка
  • Цибулина - 1 штука
зрази з яйцем - фото крок 1
1. Відваріть яйця круто. Одне сире яйце залиште для фаршу. У мисці змішайте фарш, яйце, сіль, перець, орегано, нарубану петрушку і подрібнену цибулю, сухарі, молоко.
зрази з яйцем - фото крок 2
2. Відварені яйця злегка остудіть, наріжте на половинки, четвертинки. З фаршу виліпити невеликий "млинець", в його центр помістіть половинку або чверть яйця.
зрази з яйцем - фото крок 3
3. Те ж виконайте з усім фаршем і яйцями. Потім зліпите зрази. Яйце має виявитися в центрі зрази.
зрази з яйцем - фото крок 4
4. Зрази готові до смаження. У сковороді на середньо-високому вогні нагрівайте масло.
зрази з яйцем - фото крок 5
5. Викладіть в сковороду зрази і обсмажте до коричневого кольору з усіх боків. Потім залийте зрази бульйоном або кип'яченою водою зі спеціями, понизьте вогонь до середньо-повільного і тушкуйте зрази протягом 20 хвилин.
зрази з яйцем - фото крок 6
6. Подавайте зрази з улюбленим гарніром і свіжими овочами. Смачного! Зрази з яйцем готові!

Схожі рецепти