Зрази з яйцем і цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Варто докласти зовсім небагато фантазії, і звичайні котлети перетворюються в неймовірно смачне і ароматне блюдо, тому сьогодні ми будемо готувати зрази з яйцем і цибулею.
У кожної господині є свої особливі рецепти зраз з різними начинками і способом приготування. У мене теж є улюблений рецепт, який я використовую досить часто, і сьогодні я розповім вам, як зробити зрази з яйцем і цибулею. Це досить просте, на мій погляд, страва, і всі необхідні інгредієнти майже завжди у нас під рукою, а в результаті у нас виходить неймовірно смачні зрази, які по достоїнству оцінить вся ваша сім'я. Рецепт приготування зраз з яйцем і цибулею дуже легкий, та й часу ви витратите не більш години, так що приступимо негайно.
- Фарш м'ясний - 500 грам (суміш свинячого і яловичого)
- Яйце - 4-5 штук
- Молоко - 1 Склянка
- Хліб білий - 4 скибочки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки(1 - в фарш, 1 - в начинку)
- Сухарі паніровочні - 300 грам
- Масло рослинне - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
З хліба зрізаємо корочку і заливаємо його молоком, залишаємо хвилин на 15-20.
Ріпчаста цибуля (1 шт.) чистимо і нарізаємо невеликими кубиками.
Викладаємо фарш в миску, додаємо нарізану цибулю, яйце, солимо і перчимо.
Потім додаємо розмочений хліб і перемішуємо всі інгредієнти. Фарш необхідно добре вимісити і відбити.
В окрему тарілку насипаємо панірувальні сухарі. Мокрими руками відриваємо від фаршу невеликий шматочок і формуємо з нього корж.
В середину кладемо заздалегідь приготовлену начинку: обсмажений на олії цибулю і нарубані відварені яйця.
З'єднуємо краю коржі і формуємо зразу, обвалюють її в сухарях.
У сковороді розігріваємо олію і обсмажуємо на ньому зрази до утворення золотистої скоринки з усіх боків. Потім накриваємо сковорідку кришкою і доводимо зрази до повної готовності на повільному вогні. Смачного!