Зрази з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Вже зовсім не за горами літо, а це значить, що пора запасатися чудовий рецепт з використанням свіжих овочів, а ось і один з таких чудових рецептів.
Я дуже люблю готувати зрази і завжди намагаюся знайти нові і незвичайні рецепти їх приготування, а цей простий рецепт зраз з овочами я стала використовувати зовсім недавно, і до сих пір не можу натішитися приголомшливому смаку цієї страви. Тут є усе, що я так люблю: і фарш, і свіжі овочі, і навіть знайшлося місце для мого улюбленого сиру. І якщо вам так само до душі ось таке соковите поєднання інгредієнтів, то я з задоволенням розповім вам, як приготувати зрази з овочами. Впевнена, ви не залишитеся до них байдужими!
- Фарш свинячий - 400 грам
- Фарш яловичий - 400 грам
- Крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Манна крупа - 2 Ст. Ложки(+ трохи для обвалювання зраз)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори черрі - 4 штуки
- Зелень свіжа - 40 грам
- Сир Адигейський - 50 грам
- Яйце - 4-6 штук
- Масло рослинне - - За смаком
- Спеції - - За смаком
- Сіль - - За смаком
Насамперед ставимо варитися яйця. Ви можете їх і не додавати, але особисто мені дуже сподобалося, як вони поєднуються з іншими інгредієнтами. Варити яйця необхідно круто.
Тепер можна зайнятися фаршем. Змішуємо два види фаршу, додаємо подрібнений в блендері цибулю, манну крупу і крохмаль, солимо і посипаємо спеціями за смаком.
Далі необхідно гарненько вимісити фарш.
Коли фарш готовий, можна зайнятися начинкою: змішуємо в блендері помідори, свіжу зелень і адигейський сир. Ви можете використовувати будь-які овоч на свій смак, наприклад, болгарський перець або цибуля порей. Далі дрібно нарізаємо відварені яйця і змішуємо їх з овочевою начинкою, солимо.
З фаршу робимо невелику коржик і в середину кладемо приготовлену начинку. Краї коржика з'єднуємо і формуємо зразу.
Тепер обвалюють зрази в манній крупі.
Обсмажуємо зрази на сковороді з додаванням олії до золотистої скоринки, подаємо з будь-яким гарніром. Смачного!