Рецепт Жульєн з куркою в мультиварці фото

Жульєн з куркою в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка, Гриби, Куряча грудка, Білі гриби
ПП рецепти, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви

Приготований в мультиварці жульен виходить нітрохи не гірше, ніж в духовці, а можливо навіть і краще, тому пропоную порадувати своїх рідних цим смачним блюдом з ароматною сирною скоринкою.

Не можна сказати, що в нашій родині є шанувальники французької кухні, але ось такий жульен з куркою в мультиварці в домашніх умовах ми готуємо досить часто. Блюдо це хоч і вельми ситне і калорійне, але у нього настільки ніжний смак, що важко відязикати собі в задоволенні поласувати їм. Ну а сам рецепт приготування жульєну з куркою в мультиварці практично нічим не відрізняється від класичного варіанту, правда ось робити це блюдо в мультиварці, на мій погляд, набагато зручніше і простіше.

  • Куряче м'ясо - 500 грам (суміш філе і м'яса з гомілок)
  • Гриби білі - 500 грам (свіжі або заморожені)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Крем - 200 грам
  • Сир твердий - 100 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - За смаком
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 1
Насамперед ми промиваємо філе під проточною водою і ставимо його варитися до повної готовності в підсоленій воді. Поки м'ясо смажиться, моєму, чистимо і нарізаємо на невеликі шматочки білі гриби.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 2
Далі викладаємо в чашу мультиварки вершкове масло і включаємо режим "випічка" з 40 хвилин. Як тільки масло розтане, викладаємо в чашу нарізані гриби, солимо і перчимо їх, обсмажуємо протягом 20 хвилин під закритою кришкою, періодично помішуючи.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 3
Потім перекладаємо обсмажені грибочки в чисту тарілку, а в мультиварку викладаємо нарізаний півкільцями ріпчасту цибулю, смажимо його до прозорості (8-10 хвилин).
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 4
Як тільки куряче філе звариться, охолоджуємо його і нарізаємо на невеликі шматочки.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 5
Тепер перекладаємо обсмажену цибулю в чисту тарілку і протираємо чашу мультиварки. Наливаємо в неї трохи рослинного або вершкового масла, насипаємо борошно і обсмажуємо її, постійно помішуючи, протягом 2-3 хвилин.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 6
Додаємо до борошна сметану, гарненько все перемішуємо і нагріваємо, поки сметана не загусне.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 7
В отриману масу починаємо вливати по одній столовій ложці гарячої води, кожен раз ретельно перемішуючи соус. Води додавати потрібно стільки, щоб соус став по консистенції як рідка сметана. Доводимо масу до кипіння і переливаємо в банку, закриваємо її кришкою.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 8
Отже, приступимо безпосередньо до приготування жульєну. Протираємо чашу мультиварки насухо і змащуємо її олією, викладаємо на дно нарізане м'ясо.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 9
На курку рівним шаром кладемо обсмажену цибулю.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 10
А на цибулю викладаємо гриби.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 11
Заливаємо все приготованим соусом, його, до речі, можна трохи посолити і поперчити. Зверху посипаємо соус тертим на крупній тертці сиром, змішаним з панірувальними сухарями.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 12
Опускаємо кришку мультиварки і включаємо режим "випічка" з 30 хвилин. Коли режим закінчиться, кришку слід відкрити і дати Жульєна час трохи охолонути.
жульєн з куркою в мультиварці - фото крок 13
Потім прямо в чаші нарізаємо його дерев'яною лопаткою на порції, викладаємо акуратно на тарілку і подаємо до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти