Рецепт Житній хліб в хлібопічці фото

Житній хліб в хлібопічці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Житнє борошно
На полуденок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Що може бути смачніше і простіше домашнього хліба, особливо, коли в господарстві є такий корисний кухонний агрегат, як хлібопічка? Житній хліб - чемпіон за змістом корисних речовин, але приготувати його на порядок складніше, ніж пшеничний.


Опис приготування:

Однак важливо пам'ятати, що житнє борошно - примхлива і мінлива. Щоб хліб вийшов по-справжньому смачним, щільним і ароматним, потрібно дотримати кілька правил, про які я розповім в рецепті. Отже - простий рецепт житнього хліба в хлібопічці вашій увазі!

  • Вода - 1 Склянка
  • Молоко - 0, 5 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 2 Ст. Ложки (бажано яблучний)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Солод - 4 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 100 грам
  • Борошно житнє - 500 грам
  • Дріжджі свіжі - 20 грам
  • Спеції - перець, мускатний горіх, кмин - За смаком
житній хліб в хлібопічці - фото крок 1
У миску висипати солод, залити половиною склянки (або трохи менше) окропу, накрити рушником або харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин. Само собою - в теплі. По дому відразу почне поширюватися трохи кислий хлібний аромат.
житній хліб в хлібопічці - фото крок 2
В чашу хлібопічки налити попередньо нагріті до температури 40-50 З молоко і воду. Додати сіль, мідь, оцет, рослинна олія, спеції. Перемішати.
житній хліб в хлібопічці - фото крок 3
Просіяти борошно. Приготувати в домашніх умовах хліб тільки з житнього борошна непросто, тому додаємо трохи пшеничного - для пухкості.
житній хліб в хлібопічці - фото крок 4
Всипати її в чашу і викласти туди ж солод, розкришити дріжджі. Можливо, в інструкції до вашої хлібопічки вказаний інший порядок закладки продуктів в чашу, але цей - перевірений.
житній хліб в хлібопічці - фото крок 5
Включаємо хлібопічку в режим «Житній хліб», якщо такий є, або в один з інших режимів (наприклад, "цільнозерновий хліб"). Вибираємо вага або розмір булки (приблизно 1 кг), колір і товщину скоринки. Пектися буде довго - години три як мінімум. Але зате результат перевершить всі очікування!
житній хліб в хлібопічці - фото крок 6
Через відведений час вийде ось такий гарний і смачний хлібець! Не турбуйтеся, якщо він сильно не підніметься - це нормально і на смак ніяк не відіб'ється. Дайте йому відпочити пару годин, а потім спробуйте. Запевняю, на наступний раз нічого не залишиться.

Схожі рецепти