Рецепт Житній хліб на кефірі фото

Житній хліб на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Тісто , Борошно , Дріжджове тісто , Житнє борошно
На обід , На вечерю , На полуденок , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Люблю пекти хліб сама, мало того, що це смачно, так це ще й в сто разів корисніше. Я можу"підігнати" рецепт під свої смакові переваги і наповнити кухню чарівним ароматом свіжого хліба.

Опис приготування:

Можна перед запікаємо змастити верх хліба яйцем, можна додати кмин. Буде дуже смачно!

  • Житнє борошно - 1, 5 склянки
  • Пшеничне борошно - 1, 5 склянки
  • Сіль - 4 чайних ложки
  • Мед - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кефір - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 2 чайних ложки
житній хліб на кефірі - фото крок 1
Змішайте всі рідкі інгредієнти, долийте туди 150 мл. Води.
житній хліб на кефірі - фото крок 2
Вводите борошно, сіль, дріжджі. Перемішайте, дайте настоятися годину або два.
житній хліб на кефірі - фото крок 3
Тісто піднялося. Перемішайте його ще раз.
житній хліб на кефірі - фото крок 4
Сформуйте з тіста круг. Посипте зверху насінням. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.

Схожі рецепти