Житній хліб на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Люблю пекти хліб сама, мало того, що це смачно, так це ще й в сто разів корисніше. Я можу "підігнати" рецепт під свої смакові переваги і наповнити кухню чарівним ароматом свіжого хліба.
Можна перед запікаємо змастити верх хліба яйцем, можна додати кмин. Буде дуже смачно!
- Житнє борошно - 1, 5 склянки
- Пшеничне борошно - 1, 5 склянки
- Сіль - 4 чайних ложки
- Мед - 1, 5 Ст. Ложки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 2 чайних ложки
Змішайте всі рідкі інгредієнти, долийте туди 150 мл. Води.
Вводите борошно, сіль, дріжджі. Перемішайте, дайте настоятися годину або два.
Тісто піднялося. Перемішайте його ще раз.
Сформуйте з тіста круг. Посипте зверху насінням. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів до золотистої скоринки.