Рецепт Желе з вишні на зиму фото

Желе з вишні на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Для дітей
Заготовки , Десерти
Кількість порцій: 6
Час приготування: 2 г. 0 хв.

На мій погляд, дуже цікавий і незвичайний спосіб заготівлі вишні, я спробувала його зовсім недавно, але можу з упевненістю сказати, що буду робити желе з вишні на зиму щороку.


Опис приготування:

Желе з будь-яких ягід і фруктів мені подобалося завжди, тому, коли я вперше прочитала рецепт приготування желе з вишні на зиму, така ідея мені відразу сподобалася. Як і всі господиня, я кожен рік заготовлював вишню, найчастіше роблю з неї компоти або варення, тому що такі закачування завжди відмінно розходяться, і вже ближче до весни на полицях не залишається жодної баночки з вишнею. Тепер ось буду робити разом з іншими заготовками ще й таке желе з вишні на зиму в домашніх умовах, адже цей ароматний десерт сподобався абсолютно всім у моїй родині.

  • Вишня очищена - 3 L (трилітрова банка)
  • Цукор - 1 кілограм
  • Вода - 500 мілілітрів
  • Желатин харчовий - 70 грам
желе з вишні на зиму - фото крок 1
Для початку ми ретельно промиваємо вишню, даємо їй висохнути трохи і очищаємо ягоди від кісточок.
желе з вишні на зиму - фото крок 2
Всього очищених ягід у нас повинно вийти стільки, щоб заповнити повністю трилітрову банку, тому що всі інші інгредієнти розраховані на таку кількість вишні.
желе з вишні на зиму - фото крок 3
Потім висипаємо желатин в миску і заливаємо його підлогу літрами води, залишаємо на час, щоб желатині набряк.
желе з вишні на зиму - фото крок 4
Далі очищену вишню перекладаємо в каструлю і засипаємо її цукром, ставимо каструлю на вогонь.
желе з вишні на зиму - фото крок 5
Коли маса закипить, варимо ягоди протягом 3-5 хвилин. Паралельно ставимо на вогонь миску з желатином і також нагріваємо його (не доводячи до кипіння), поки гранули желатину не розчиняться повністю. Гарячу желатинову масу переливаємо в каструлю з вишнею, перемішуємо все швиденько і вимикаємо вогонь.
желе з вишні на зиму - фото крок 6
Розливаємо желатиново-вишневу масу по чистим стерилізованим банкам і закочує їх. Коли банки повністю охолонуть, переставляємо їх в холодильник або в інше прохолодне темне місце. Всього у мене вийшло 6 банок об'ємом в півлітра.

Схожі рецепти