Желе з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Це дуже ніжне желе з ряжанки з чудовим смаком сподобається абсолютно всім, і дітям, і дорослим. А подавати його можна навіть на святковий стіл, варто проявити лише трохи фантазії.
Я дуже люблю цей приголомшливий рецепт приготування желе з ряжанки, напевно, тому що я взагалі люблю будь-желе, приготоване на основі молочних продуктів. Для мене немає нічого смачнішого, ніж таке ось чудове ніжне ласощі з фруктами ну, або як в цьому випадку, з сухофруктами. І я впевнена, що вам воно так само сподобається, і ви будете ще не раз користуватися цим чудовим рецептом. Тому я зараз із задоволенням розповім вам, як зробити желе з ряжанки, неймовірно ніжно і настільки ж смачне.
- Ряжанка - 750 грам
- Цукор - 0, 5 склянки
- Чорнослив - 100 грам
- Желатин - 30 грам
Желатин замочуємо в холодній воді і залишаємо на 10 хвилин.
Потім нагріваємо на повільному вогні і, помішуючи, доводимо до однорідної маси. Потім трохи охолоджуємо його.
Курагу промиваємо та нарізаємо на невеликі шматочки.
Виливаємо ряжанку в миску, всипаємо цукор і ретельно перемішуємо до повного розчинення цукру.
В отриману масу переливаємо розчинений желатин.
Добре перемішуємо. Ось така консистенція у вас повинна вийти.
Тепер переливаємо желе в форми так, щоб воно займало лише половину обсягу.
Тепер додаємо курагу. Якщо маса у вас дуже рідка, то перед тим, як посипати курагою, поставте її на 10-15 хвилин в холодильник.
Потім повністю заповнюємо форми. Ставимо в холодильник на кілька годин, поки желе не застигне.