Домашній сир з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Домашній сир з ряжанки дуже смачний і ніжний. Він має неповторний смак і аромат топленого молока. Спробуйте приготувати це чудо самі в домашніх умовах. Вам обов'язково сподобається!
Домашній сир з ряжанки - чудовий кремоподібний сир.
Подавайте його на шматочку гарячого тосту або використовуйте як начинку для млинців або основу для приготування гострих закусок.
Домашній сир з ряжанки також можна використовувати для виготовлення кремів і різних начинок для тортів і тістечок, тірамісу і інших десертів.
- Ряжанка - 1 літр
1. Ряжанку нагрійте на водяній бані або на дуже слабкому вогні (постійно помішуючи) до температури 40-45 градусів. Дайте їй охолонути.
2. Тепер вже остигнула ряжанку помістіть в морозильну камеру до повного замерзання. Для цього можна використовувати ємність з харчового пластика для заморозки. Коли ряжанка повністю замерзне, вийміть її з морозильної камери і акуратно поколіть її ножем на невеликі частини.
3. Викладіть колотий лід з ряжанки на бавовняну тканину або в бавовняний мішечок. Зауважте вузлом і підвісьте, помістивши під ним ємність для збору сироватки. Через 3-4 години ряжанка повністю відтане, сироватка стече і ви отримаєте м'який і ніжний домашній сир з ряжанки. Смачного!