Сир з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Мені звично, коли сир роблять з молока. А ось використання кефіру, сметани або ряжанки мене дуже здивувало, але результат порадував своїм смаком. Розповідаю, як приготувати сир з ряжанки.
Сир вийшов набагато ніжніше, ніж з молока. Ви можете використовувати будь-який відсоток жирності, а також топлене ряжанку, тоді колір сиру буде не білий. Домашній сир відмінно підходить для випічки або корисного сніданку. Зберігайте його в холодильнику в контейнері з кришкою, щоб сир НЕ обвітрилася.
- Молоко - 1 літр
- Ряжанка - 1 літр
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Паличка кориці - 1 штука
- Аніс - 1 штука
1
У каструлю налийте молоко і ряжанку, перемішайте і відправте її на вогонь.
2
Не доводьте суміш до кипіння (ні в якому разі! ), варіть на середньому вогні до утворення характерних пластівців.
3
Додайте в каструлю соєвий соус, мідь, паличку кориці і зірочку анісу.
4
Вимкніть вогонь і накрийте каструлю кришкою, залиште до охолодження. Вийміть аніс і корицю.
5
У друшляк викладіть марлю, складену в 2-3 шару, вилийте в неї отриману рідину, підберіть краю і зав'яжіть вузлик, підвісьте мішечок.
6
Коли стекла вся рідина, марлевий мішечок перекладіть в миску, встановіть невеликий вантаж і відправте в холодильник на ніч.
7
Вранці дістаньте миску з холодильника, зніміть прес і розв'яжіть марлю. Перекладіть сир в контейнер і насолоджуйтеся.