Легке морозиво з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
"морозиво з ряжанки? " - запитаєте Ви. Що! Справжнісінький, смачне і навіть шоколадне! А готується дуже просто. Без додаткових перемішувань і інших нюансів! цікаво? тоді запрошую!
Рецепт цього морозива настільки простий, що Вам без сумніву захочеться спробувати його приготувати! А уявіть, як будуть раді дітлахи і дорослі! За смаком морозиво більше нагадує класичне шоколадне. Як приготувати легке морозиво з ряжанки читайте в покроковому рецепті.
- Ряжанка - 500 мілілітрів
- Шоколад темний - 80 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Сіль - щіпка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Яйце ретельно помийте. Відокремте білок від жовтка. Білок збийте з дрібкою солі до м'яких піків.
Жовток збийте з цукром і ванільним цукром до кремоподібного стану.
Шоколад розламати на шматочки, перемішайте з вершками і розтопіть на паровій бані.
Залишилося зібрати все в єдине ціле. Ряжанку трохи збийте міксером. Потім додайте солодкий жовток і знову збийте. Шоколад, збиваємо. І в останню чергу додаємо білок. Я збиваю міксером, можете вмішати лопаткою.
Силіконові форми поставте на дощечки, щоб було зручно переносити. Акуратно розлийте масу по силіконовим формам і приберіть в морозильну камеру на 5-6 годин. Я вибрала ось такі півсфери.
І класичні форми для кексів.
Коли морозиво було готове, полуфери з'єднала між собою і отримала ось такі чарівні і великі кульки морозива. Прикрасьте на свій смак.
Смачного!