Легке бісквітне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Легке бісквітне тісто виходить, якщо жовток відокремлювати від білка в процесі приготування. Тісто буде значно м'якше. Використовувати такий бісквіт можна для готування різних тортиків.
Зараз я поділюся з вами варіантом, як приготувати легке бісквітне тісто. Додавши до готовому бісквіту улюблені варення та джеми, а також креми і фрукти - ви запросто отримаєте смачний і ніжний домашній тортик. Хай щастить!
- Борошно - 150 грам (борошно треба брати вищого сорту)
- Яйця - 4-5 штук (в залежності від розміру)
- Цукор - 100 грам
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка (по бажанню)
1. Спершу відокремлюємо яєчні жовтки від білків. Потім в мисочці ретельно перемішуємо відокремлені жовтки з попередньо просіяного борошном.
2. Окремо будемо збивати білки і цукор, поки не утвориться густа біла піна. Цукор додавайте поступово.
3. У масу з жовтків і борошна додаємо п'яту частину білків-цукрової маси, обережно перемішуємо, а потім додаємо решту білкову масу. Поступово перемішуємо зверху вниз. Отримане тісто перекладаємо в змащену маслом форму для випічки.
4. Випікаємо бісквіт протягом півгодини при температурі 150 градусів. Виймати з форми його можна хвилин через 10. Він готовий до подальшого застосування, наприклад, в якості основи для торта.