Мафіни з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, солодкі маффіни до чаю сподобаються всім. Якщо хочете спробувати щось нове - приготуйте маффіни з ряжанки: рецепт просто, зате результат - бомба!
Мафіни з ряжанки трохи відрізняються смаком від аналогічних на молоці або кефірі (або зовсім без них). Присмак у них більш насичено кисло-молочний, якраз це мені в них і подобається. А ще саме тісто більш щільне, зате при додаванні розпушувача воно стає повітряним. Для приготування мафінів з ряжанки я додаю трохи какао, щоб маффіни не були просто білими (але і занадто чорні маффіни я теж не люблю).
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 80 грам
- Ряжанка - 180 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Борошно - 250 грам
- Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
- Розпушувач - 12 грам
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
Підготуйте інгредієнти. Масло дістаньте з холодильника, дайте підтанути.
Збийте з розм'якшеним маслом яйця, потім додайте ряжанку і ще раз збийте.
Борошно змішайте з розпушувачем, додайте в суміш. Потім всипте какао-порошок і ванілін.
Замісити м'яке тісто.
Розігрійте духовку до 180 З, формочки або змастіть маслом, або тісто розкладіть по паперовим формочках і потім вже в саму форму для запікання. Викати хвилин 25.
Маффіни піднялися, стали пишними і повітряними. Приємного чаювання!