Рецепт Мафіни з ряжанки фото

Мафіни з ряжанки
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
На полуденок, На сніданок
Випічка, Маффіни

Смачні, солодкі маффіни до чаю сподобаються всім. Якщо хочете спробувати щось нове - приготуйте маффіни з ряжанки: рецепт просто, зате результат - бомба!

Мафіни з ряжанки трохи відрізняються смаком від аналогічних на молоці або кефірі (або зовсім без них). Присмак у них більш насичено кисло-молочний, якраз це мені в них і подобається. А ще саме тісто більш щільне, зате при додаванні розпушувача воно стає повітряним. Для приготування мафінів з ряжанки я додаю трохи какао, щоб маффіни не були просто білими (але і занадто чорні маффіни я теж не люблю).

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Ряжанка - 180 мілілітрів
  • Яйця - 3 штуки
  • Борошно - 250 грам
  • Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок
  • Розпушувач - 12 грам
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука
мафіни з ряжанки - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти. Масло дістаньте з холодильника, дайте підтанути.
мафіни з ряжанки - фото крок 2
Збийте з розм'якшеним маслом яйця, потім додайте ряжанку і ще раз збийте.
мафіни з ряжанки - фото крок 3
Борошно змішайте з розпушувачем, додайте в суміш. Потім всипте какао-порошок і ванілін.
мафіни з ряжанки - фото крок 4
Замісити м'яке тісто.
мафіни з ряжанки - фото крок 5
Розігрійте духовку до 180 З, формочки або змастіть маслом, або тісто розкладіть по паперовим формочках і потім вже в саму форму для запікання. Викати хвилин 25.
мафіни з ряжанки - фото крок 6
Маффіни піднялися, стали пишними і повітряними. Приємного чаювання!

Схожі рецепти