Рецепт Желе листкове фото

Желе листкове
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Желатин
Дієтичне харчування
На святковий стіл, Святковий обід
Десерти, Желе

Ось він секретний інгредієнт, який зробить будь-який дитяче свято успішним - різнобарвне листкове желе. Зробити його не так вже й складно, але ефект воно виробляє просто незгладимий, спробуйте самі.

Мене завжди заворожували ці прозорі тремтячі маси, але я ніколи не пробувала зробити таке пишність сама. Але, наближався день народження племінниці, і я вирішила зробити їй сюрприз, тоді я і знайшла цей рецепт приготування желе листкового, спробувала, і у мене вийшло. Насправді тут немає абсолютно нічого складного, єдине, що мене трохи втомило, так це постійне охолодження кожного шару, зате радості у дітей було повним повно, а желе розійшлося за лічені хвилини. А тепер я і з вами поділюся своїм вдалим досвідом і розповім, як зробити желе листкове власними силами.

  • Желе сухе - 250 грам (різного кольору)
  • Желатин в пакетиках - 9 штук
  • Молоко згущене - 700 грам
желе листкове - фото крок 1
Для початку нам необхідно приготувати желатин згідно з інструкцією. Тому ми спочатку замочуємо його в невеликій кількості холодної води, а коли він набубнявіє, вливаємо до нього стакан крутого окропу.
желе листкове - фото крок 2
Відразу ж всипаємо в желатинову суміш третю частину вишневого або полуничного порошку. Акуратно перемішуємо до повного розчинення гранул.
желе листкове - фото крок 3
Тепер нам необхідно скропити форми, в якій будемо робити желе, антипригарним спреєм або змастити вершковим маслом. Потім заливаємо перший шар желе, а коли воно трохи охолоне відправляємо його в холодильник.
желе листкове - фото крок 4
Тепер висипаємо 2 пачки желатину і знову заливаємо водою (чверть склянки), даємо набрякнути, потім гарненько розмішуємо. Половину згущеного молока виливаємо в тарілку і додаємо до нього желатинову суміш, перемішуємо.
желе листкове - фото крок 5
Виймаємо з холодильника форму з першим шаром і вливаємо в неї 1/3 частина приготовленої суміші. Якщо а поверхні утворюються бульбашки, то акуратно проткніть їх зубочисткою.
желе листкове - фото крок 6
Відправляємо форму в холодильник, а тим часом приступаємо до приготування наступного шару з сухого желе, він і всі наступні робиться по тій же схемі, що і перший шар.
желе листкове - фото крок 7

Так чергуємо шари до тих пір, поки не закінчаться всі інгредієнти. Не забуваємо при цьому кожен новий шар ставити в холодильник для охолодження, а коли всі верстви будуть у формі, охолоджуємо желе перед подачею близько 3 годин. А готове желе нарізаємо на квадратики або будь-які інші форми і ставимо на наш святковий стіл. Приємного вам апетиту!

Схожі рецепти