Листкове желе в стаканчиках
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, жоден дитяче свято не обходиться без желе. Це барвистий смачний десерт, який можна прикрасити вершками і фруктами-ягодами. Дивіться рецепт, я розповім, як приготувати листкове желе!
Для того, щоб зробити желе яскравішим, потрібно перешаровуються його білим, це може бути молочне желе або на основі вершків невисокої жирності, шоколадним (з білого шоколаду). Для прикраси використовуйте будь-які сезонні фрукти або ягоди, збиті вершки, тільки робіть це безпосередньо перед подачею, щоб фрукти не обвітрювалися. Хай щастить!
- Желе апельсинове - 90 грам
- Желе вишневе - 90 грам
- Ківі желе - 90 грам
- Желатин - 1 Ст. Ложка
- Вершки 10-15% - 1 Склянка
- Вершки 33-35% - 150 мілілітрів
- Цукрова пудра - За смаком
- Апельсин, ківі, ягоди - За смаком (для прикраси)
1. Отже, підготуйте желе в пакетиках, чистий желатин, вершки і цукрову пудру. Фрукти-ягоди і вершки для збивання поки не знадобляться. Закип'ятіть води, у мене кожна пачка желе розлучається 300 мл води, плюс 20-30 мл води для розведення чистого желатину.
2. Гарячою водою залийте порошки для желе, желатин. Все ретельно перемішайте.
3. У вершки (10-15%) додайте трохи цукрової пудри, розведений желатин, перемішайте добре.
4. Візьміть стаканчики, чисті і сухі. Необхідна кількість тари легко порахувати, потрібно скласти всю рідину і розділити на обсяг ваших склянок. За дві столові ложки налийте в стакани. Прохолодний.
5. Чергуйте шари в будь-якій послідовності, але кожен кольоровий шар відокремлюйте білим, тоді шари будуть яскравіше і симпатичніше виглядати.
6. Чергуйте шари до тих пір, поки стаканчики НЕ будуть повними.
7. Вершки для збивання збийте з цукровою пудрою до утворення повітряного крему.
8. Вершками наповніть кондитерський мішок з будь-насадкою, я поставила зірочку.
9. Прикрасьте желе вершками. Підготуйте і поріжте фрукти.
10. Прикрасьте фруктами-ягодами і подайте!
11. Пригощайтеся!