Пломбір по ГОСТу в стаканчиках
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати пломбір по ГОСТу в стаканчиках в домашніх умовах, неймовірно ніжний і ароматний пломбір, смак якого знайомий всім нам з дитинства. Це смакота.
Найкращим річним десертом є морозиво, але іноді хочеться згадати дитинство і спробувати справжній пломбір. Саме тому розповім, як приготувати пломбір по ГОСТу в стаканчиках в домашніх умовах. Зробити це насправді нескладно, досить запастися терпінням, так як аромат пломбіру розноситься по кухні з самого початку приготування десерту. Вихід із заявлених інгредієнтів - 1 кілограм, що дозволяє заморозити морозиво і подавати його протягом декількох днів.
- Молоко 3, 2% - 430 грам
- Вершки 33-36% - 360 грам
- Цукор - 140 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Сухе молоко - 50 грам
- Крохмаль (будь-який) - 20 грам
1. Змішайте 100 мл молока і крохмаль. З'єднайте сухе молоко, цукор і ванільний цукор. Додайте кілька ложок молока і ретельно розмішайте.
2. Влийте молоко, змішайте, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Додайте розведений в молоці крохмаль і проваріть суміш до загустіння, постійно помішуючи. Перелийте суміш в миску і повністю остудіть в ємності з холодною водою.
3. Охолоджені вершки збийте в охолодженої ємності до стійких піків. Акуратно змішайте з остигнула молочною сумішшю.
4. Перелийте в широку ємність, щоб морозиво швидше охолоджувалося, накрийте харчовою плівкою і поставте в морозилку на півтори години. Ретельно розмішайте морозиво міксером і знову поставте в морозилку на півтори години.
5. Ще раз розмішайте, розподіліть морозиво по стаканчиках і формах і відправте в морозилку на 4-5 годин. Смачного!