Рецепт Десерт в стаканчиках фото

Десерт в стаканчиках
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Молочні продукти
ПП рецепти
На святковий стіл , Фуршет
Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Десерт в стаканчиках з вишнею простий у приготуванні але при цьому дуже смачний, легкий, корисний, здатний порадувати і дітей, і дорослих. Розповідаю, як приготувати десерт в стаканчиках, дивіться!

Опис приготування:

Розповім вам, як приготувати десерт в стаканчиках з вишнею:

1. Желатин змішайте з водою і залиште, щоб він набряк, хвилин 20. Коли він набубнявіє, на слабкому вогні розігрійте суміш, поки желатин повністю не розчиниться. Слідкуйте, щоб суміш не закипіла, постійно помішуйте. Залиште желатин трохи охолонути.

2. Вишню попередньо розморозити, дайте стекти всій рідини. Після цього влийте до неї коньяк і половину желатину, ретельно перемішайте. Якщо десерт призначений для дітей, коньяк додавати не потрібно!

3. Збийте сметану з цукром до повного розчинення останнього. Змішайте з рештою желатином.

4. У склянки викладайте по черзі: спочатку вишні, потім - сметанний крем, повторіть шари ще раз. Намагайтеся розподіляти вишні і крем рівномірно. Поставте склянки з десертом в холодильник на 3 годину.

5. Вівсяні пластівці обсмажте на сухій сковорідці з цукром до його карамелізації. Остудіть пластівці, посипте ними поверхню десерту.

Десерт в стаканчиках готовий!

Для приготування десерту в стаканчиках можна використовувати будь-які свіжі, консервовані або заморожені фрукти та ягоди. Вівсяні пластівці можна замінити подрібненими горіхами, тертим шоколадом або ще чимось іншим за вашим бажанням. Такий десерт прикрасить будь-який святковий або повсякденний стіл і подарує шматочок гарного настрою.


  • Вишня заморожена - 200 грам
  • Крем 25% жирності - 2 склянки
  • Цукор - 1/2 склянки(+ 1 ст. Ложка для декора)
  • Вода - 100 - 120 мілілітрів
  • Коньяк - 4 Ст. Ложки
  • Желатин швидкорозчинний - 1 Ст. Ложка
  • Вівсяні пластівці - 4 Ст. Ложки
Розповім вам, як приготувати десерт в стаканчиках з вишнею:

1. Желатин змішайте з водою і залиште, щоб він набряк, хвилин 20. Коли він набубнявіє, на слабкому вогні розігрійте суміш, поки желатин повністю не розчиниться. Слідкуйте, щоб суміш не закипіла, постійно помішуйте. Залиште желатин трохи охолонути.

2. Вишню попередньо розморозити, дайте стекти всій рідини. Після цього влийте до неї коньяк і половину желатину, ретельно перемішайте. Якщо десерт призначений для дітей, коньяк додавати не потрібно!

3. Збийте сметану з цукром до повного розчинення останнього. Змішайте з рештою желатином.

4. У склянки викладайте по черзі: спочатку вишні, потім - сметанний крем, повторіть шари ще раз. Намагайтеся розподіляти вишні і крем рівномірно. Поставте склянки з десертом в холодильник на 3 годину.

5. Вівсяні пластівці обсмажте на сухій сковорідці з цукром до його карамелізації. Остудіть пластівці, посипте ними поверхню десерту.

Десерт в стаканчиках готовий!

Для приготування десерту в стаканчиках можна використовувати будь-які свіжі, консервовані або заморожені фрукти та ягоди. Вівсяні пластівці можна замінити подрібненими горіхами, тертим шоколадом або ще чимось іншим за вашим бажанням. Такий десерт прикрасить будь-який святковий або повсякденний стіл і подарує шматочок гарного настрою.

Схожі рецепти