Зелена шакшука
(покроковий рецепт з фото)
Після поїздки в Ізраїль на моїй кухні з'явилося кілька національних рецептів цієї країни. Один з найулюбленіших і простих - шакшука. Тому я зацікавилася цим оригінальним прочитанням.
Ви можете знати, що одним з ключових інгредієнтів блюда є томатний соус, але тут його немає. Що, таке може бути, адже його ми замінимо на дещо інше. Таким чином, я представила для вас, як приготувати зелену шакшуку. Відповідно вона зроблена на основі зелені, і буде мати трохи кислуватий смак.
- Кріп, гілочка - 10 штук
- Яйце - 4 штуки
- Вершки - 50 мілілітрів
- Кедрові горіхи - 75 грам
- Оливкова олія - 50 мілілітрів
- Вапно - 0, 5 штуки
- Петрушка - 1 пучок
- Braai - 1 пучок
- Часник - 3 зубчики
- Перець халапеньо - 0, 5 штуки
- Горошок заморожений - 150 грам
- Сіль - За смаком
У блендер викладіть всі інгредієнти, попередньо промивши їх, виключаючи яйця, масло і вершки, а з лайма вичавіть сік.
Подрібніть продукти до стану пюре. У глибокій сковороді розігрійте масло. Викладіть зелену масу. Через хвилину додайте вершки. Все перемішайте. Зробіть 4 невеликі отвори в масі.
Потім в кожен отвір розбийте по яйцю, не зачіпаючи жовток. Через 4 хвилини смаження шакшука готова! Смачного!