«Зебра» на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Напевно, бракуватиме людини, хто не пробував пиріг "зебра" . Ці чорно-білі шматочки ласощів полюбилися багатьом ще з дитинства. При мінімумі продуктів виходить смачний і апетитний десерт.
Якщо ви ще ніколи не готували "зебру", то швидше біжіть на кухню і здивуєте своїх дітей цікавим десертом. Рецепт настільки простий, що діти можуть вам допомогти накладати тісто. Якщо по-різному викладати шари, то і малюнок може вийти різний: павутинка або "камуфляж" . А я вам нагадаю, як приготувати пиріг "зебра" на кефірі.
- Кефір - 1 грам
- Цукор - 10 склянок
- Яйця - 3 штуки
- Маргарин - 150 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 0, 5 чайних ложки
- Какао - 2 чайних ложки
- Борошно пшеничне - 3 склянки
1
Соду залийте кефіром, щоб погасити її.
2
В розтоплений маргарин додайте цукор, яйця і ванілін. Збийте міксером.
3
Всипте борошно і замісіть тісто.
4
Розділіть тісто на дві однакові частини і в одну з них додайте какао, перемішайте добре.
5
Змастіть форму для запікання олією і викладайте тісто на дно по черзі: ложку білого тесту, ложку шоколадного.
6
Поставте форму в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте 40 хвилин.
7
Смачного!