Пиріг «Зебра» на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг "зебра" - найпростіший у приготуванні і дуже смачний пиріг, відрізняється своїм оригінальним зовнішнім виглядом. Цей пиріг пекли ще наші бабусі, але популярністю він користується до цих пір.
Пропоную рецепт, як приготувати пиріг "зебра" на кефірі. Свою назву цей пиріг отримав завдяки використанню двох видів тіста - білого і шоколадного. Цей пиріг готується дуже просто і швидко, при цьому виглядає, як святковий. Тому можете сміливо подавати його гостям до чаю або кави, любителям солодкого він обов'язково припаде до смаку, тим більше, що виглядає пиріг дуже ефектно.
- Кефір - 500 грам
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 80 грам
- Сода харчова - 1 Чайна ложка
- Оцет - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 3 склянки
- Какао порошок - 3 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Змішайте яйця з цукром, збийте їх міксером до пишної піни.
Додайте кефір, всипте соду, погашену оцтом, і розмішайте.
Вершкове масло розтопіть на паровій бані і додайте до решти рідким інгредієнтів. При відсутності масла можна використовувати маргарин, але тоді його слід взяти в кількості 100-120 г.
Встипьте борошно, добре її розмішайте, тісто має бути в'язким і по густоті схожим на варене згущене молоко.
Половину тесту перекладіть в окрему миску, а до залишився додайте какао порошок, знову добре перемішайте.
Круглу форму для випікання застеліть пергаментом, по черзі викладайте по одній ложці коричневого і білого тесту в центр форми. Тісто буде розпливатися до стінок природним чином, в результаті чого утворюється красивий малюнок.
Запікайте пиріг протягом 35 хвилин при температурі 180 градусів.
Ось так буде виглядати пиріг "зебра" в розрізі. Не забудьте приготувати чашку ароматного чаю, і приємного вам чаювання!