Рецепт Пиріг «Зебра» на кефірі фото

Пиріг «Зебра» на кефірі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 50 хв.

Пиріг"Зебра" - найпростіший у приготуванні і дуже смачний пиріг, відрізняється своїм оригінальним зовнішнім виглядом. Цей пиріг пекли ще наші бабусі, але популярністю він користується до цих пір.

Опис приготування:

Пропоную рецепт, як приготувати пиріг"Зебра" на кефірі. Свою назву цей пиріг отримав завдяки використанню двох видів тіста - білого і шоколадного. Цей пиріг готується дуже просто і швидко, при цьому виглядає, як святковий. Тому можете сміливо подавати його гостям до чаю або кави, любителям солодкого він обов'язково припаде до смаку, тим більше, що виглядає пиріг дуже ефектно.

  • Кефір - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 80 грам
  • Сода харчова - 1 Чайна ложка
  • Оцет - 0, 5 чайних ложки
  • Цукор - 1 Склянка
  • Борошно - 3 склянки
  • Какао порошок - 3 Ст. Ложки
пиріг
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
пиріг
Змішайте яйця з цукром, збийте їх міксером до пишної піни.
пиріг
Додайте кефір, всипте соду, погашену оцтом, і розмішайте.
пиріг
Вершкове масло розтопіть на паровій бані і додайте до решти рідким інгредієнтів. При відсутності масла можна використовувати маргарин, але тоді його слід взяти в кількості 100-120 г.
пиріг
Встипьте борошно, добре її розмішайте, тісто має бути в'язким і по густоті схожим на варене згущене молоко.
пиріг
Половину тесту перекладіть в окрему миску, а до залишився додайте какао порошок, знову добре перемішайте.
пиріг
Круглу форму для випікання застеліть пергаментом, по черзі викладайте по одній ложці коричневого і білого тесту в центр форми. Тісто буде розпливатися до стінок природним чином, в результаті чого утворюється красивий малюнок.
пиріг
Запікайте пиріг протягом 35 хвилин при температурі 180 градусів.
пиріг
Ось так буде виглядати пиріг"Зебра" в розрізі. Не забудьте приготувати чашку ароматного чаю, і приємного вам чаювання!

Схожі рецепти