Торт «Зебра» на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.
Пропоную перевірений часом рецепт, як приготувати кекс"Зебра" на кефірі, для якого характерні контрастні смуги. Випічка смачна, підійде на десерт для невеликого сімейного свята.
Опис приготування:
Контрастні смуги виходять завдяки з'єднанню двох видів тіста, одне чисте, а в друге додають какао. Пиріг виглядає дуже святково, і на його приготування ви не витратите багато часу. Пиріг подають теплим або холодним, до чаю або кави. Його можна зберігати кілька днів, якщо не з'їсте все відразу.
- Яйце - 3 штуки
- Кефір - 250 мілілітрів
- Какао - 3-4 Ст. Ложок
- Цукор - 200 грам
- Сода - 1 Чайна ложка
- Ваніль - За смаком
- Борошно пшеничне - 300 грам
1. У миску вбиваємо яйця і всипаємо цукор, збиваємо міксером до збільшення маси і розчинення крупинок цукру, в кефірі розчиняємо соду, вливаємо її до яєць, ще раз перемішуємо.
2. Додаємо трохи ванілі і порційно вводимо заздалегідь просіяне борошно, перемішуємо до утворення однорідної маси без грудочок.
3. Я поділяю тісто 2 рівні частини, одну залишаємо білої, а в другу додаємо какао, перемішуємо до однорідності.
4. У форму для випікання застилає пергамент, в центр викладаємо спершу 2 ложки білого тіста, потім 2 ложки кавового. І так продовжуємо, поки обидва види тесту не закінчаться. Зубочисткою робимо візерунок павутинки.
5. Відправляємо кекс в розігрітий до 180 градусів духовку на півгодини, після чого дістаємо з духовки, охолоджуємо і тільки після цього нарізаємо шматочками.