Здобні рогалики з кунжутом
(покроковий рецепт з фото)
Нещодавно я дізналася, як приготувати здобні рогалики з кунжутом, надзвичайно повітряну випічку! Такі рогалики можна спекти з начинкою, а можна просто посипати кунжутом, все одно вийде смачно.
Так як під час приготування в тісто не потрібно додавати багато цукру, такі рогалики можна подавати до будь-якого несолодкого блюдо, будь то суп або м'ясо. Також такі рогалики можна полити сиропом, варенням, джемом і подати до кави або чаю у вигляді солодкого частування. Завдяки пшеничного заквасці випічка виходить набагато корисніше, ніж дріжджова. Ви можете замінити кунжут насінням соняшнику або кмином. У будь-якому випадку випічка вийде дуже смачною.
- Біла пшеничне борошно - 580 грам(130 г - в закваску, 450 г - в тісто)
- Вода кімнатної температури - 170 грам(130 г - в закваску, 40 г - в тісто)
- М'яке вершкове масло - 70 грам
- Опара - 260 грам
- Яйце - 3 штуки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Мелений кардамон - 0, 5 чайних ложки
- Дріжджі стартер - 1-2 Ст. Ложок
- Кунжут - За смаком
1. Приготуйте опару: закваску-стартер викладіть в миску, додайте воду і ретельно перемішайте. Додайте борошно, перемішайте. Накрийте миску харчовою плівкою і залиште при кімнатній температурі на 8 годин.
2. Закваску вилийте в миску тістоміса, додайте воду, яйця, цукор, сіль, мелений кардамон і м'яке вершкове масло. Додайте просіяне борошно і вимісити тісто на 2 швидкості 5-6 хвилин.
3. Готове тісто округлятимете, викладіть в змащену олією миску і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 3 годину. Викладіть тісто на робочу поверхню, присипану борошном.
4. Розділити тісто 12 частин і присипте їх борошном. Кожній частині надайте форму колобка і розімніть в коржик. Змастіть корж рослинним маслом, посипте білим і чорним кунжутом.
5. Скрутіть коржі в рулет, закріпіть шов і надайте форму рогалики. Викладіть рогалики на застелений пергаментом деко і накрийте плівкою. Залиште при кімнатній температурі на 30 хвилин.
6. Змастіть рогалики яйцем або чорним чаєм. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин. Остудіть рогалики на деку. Смачного!