Здобні рогалики
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться побалувати себе або близьких солоденьким, спечіть ці смачні і прості здобні рогалики. Ніжне, хрустке тісто і улюблена начинка - прекрасний десерт для дітей і дорослих.
Щоб швидко приготувати тісто, можна довірити цей процес техніці. Що стосується начинки, то тут можна експериментувати нескінченно - згущене молоко, шоколад, горіхи, цукати і сухофрукти, густий джем або повидло. Крім того, перед подачею здобні рогалики можна доповнити цукровою пудрою або глазур'ю.
- Борошно - 450 грам (приблизно)
- Молоко - 120 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйце - 2 штуки (одне яйце в тісто і один жовток для змазування перед випічкою)
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Джем - 150 грам
- Цукор - 4-5 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
Підготуйте інгредієнти. Для начинки я візьму густий джем з абрикоса і апельсина.
Для приготування тіста в хлібопічці на дно відерця відправте рідкі інгредієнти - молоко, розтоплене вершкове масло, яйце.
Додайте сіль, цукор, борошно і дріжджі. Надішліть тісто замішуватися.
Готове тісто залиште на 40 хвилин.
Після розділіть тісто навпіл. Кожен шматочок розкачайте тонким шаром.
Наріжте тісто на трикутники.
Викладіть на край начинку.
І акуратно згорніть.
Рогалики викладіть на деко, застелене пергаментом.
Змастіть збитим жовтком і відправте в розігріту до 180 градусів духовку.
Запікайте здобні рогалики близько 20-25 хвилин до рум'яності.
Приємного чаювання!