Рецепт Здобні булки з абрикосами фото

Здобні булки з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Фрукти , Абрикос , Здобне дрожевое тісто
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей , Десерт
Випічка , Солодке , Булочки
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У сезон сонячних абрикосів неможливо відязикатися від ароматний випічки! пишна, ароматна здоба з кисло-солодкою начинкою порадує ваших близьких. Розповідаю, як просто приготувати смачну випічку!

Опис приготування:

Печемо ароматні, ніжні, пишні булки з абрикосами. Тісто у мене найпростіше - здобне дріжджове. Головна уязик успіху - свіжі дріжджі. І все у вас обов'язково вийде! До речі, замість абрикосів можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, наявні. Такі булки подавайте в будні і на святковий стіл з чаєм або кавою.

  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 5-6 Ст. Ложок
  • Дріжджі пресовані - 20 грам
  • Ванільний цукор - 5 грам
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Соняшникова рафінована олія - 3 Ст. Ложки
  • Борошно пшеничне - 400-450 грам
  • Абрикоси - 150 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Куряче яйце - 1 штука
здобні булки з абрикосами - фото крок 1
Приготуйте тісто для булочок. У миску налийте молоко і воду і злегка подошрейте. Додайте дріжджі. У мене живі пресовані. Сухих потрібно в три рази менше, 7-8 грам. Всипте столову ложку цукру і дайте дріжджам спіниться. На це буде потрібно 10-15 хвилин.
здобні булки з абрикосами - фото крок 2
Після розтопіть вершкове масло і влийте в миску. Додайте рафіновану соняшникову олію, сіль, ще 4-5 столових ложок цукру, ванільний цукор.
здобні булки з абрикосами - фото крок 3
Борошно просійте і поступово введіть в тісто.
здобні булки з абрикосами - фото крок 4
Замісити м'яке, еластичне тісто.
здобні булки з абрикосами - фото крок 5
Поставте тісто в тепле місце на годину-півтора, накривши його харчовою плівкою. За цей час воно збільшиться в об'ємі в два-три рази.
здобні булки з абрикосами - фото крок 6
Дістаньте тісто з миски, obomnite і розділи 6-7 частин. Кожну частину розкачати в пласт. Зробіть надрізи, як на фото. Абрикоси помийте, видаліть кісточки і наріжте невеликими шматочками. Викладіть на тісто.
здобні булки з абрикосами - фото крок 7
Накрийте тестом абрикоси.
здобні булки з абрикосами - фото крок 8
І підтверджене ruletom. Вийшла булка.
здобні булки з абрикосами - фото крок 9
Викладіть булки в форму для випікання. Дайте постояти 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час булки збільшаться в розмірі.
здобні булки з абрикосами - фото крок 10
Змастіть заготовки збитим яйцем.
здобні булки з абрикосами - фото крок 11
Випікайте булки в духовці при температурі 175-180 градусів 40-45 хвилин.
здобні булки з абрикосами - фото крок 12
Ароматні, пишні булочки з абрикосами готові. Приємного чаювання!

Схожі рецепти