Здобні булки з абрикосами
(покроковий рецепт з фото)
У сезон сонячних абрикосів неможливо відязикатися від ароматний випічки! пишна, ароматна здоба з кисло-солодкою начинкою порадує ваших близьких. Розповідаю, як просто приготувати смачну випічку!
Печемо ароматні, ніжні, пишні булки з абрикосами. Тісто у мене найпростіше - здобне дріжджове. Головна уязик успіху - свіжі дріжджі. І все у вас обов'язково вийде! До речі, замість абрикосів можна використовувати будь-які ягоди і фрукти, наявні. Такі булки подавайте в будні і на святковий стіл з чаєм або кавою.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Дріжджі пресовані - 20 грам
- Ванільний цукор - 5 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Соняшникова рафінована олія - 3 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 400-450 грам
- Абрикоси - 150 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Куряче яйце - 1 штука
Приготуйте тісто для булочок. У миску налийте молоко і воду і злегка подошрейте. Додайте дріжджі. У мене живі пресовані. Сухих потрібно в три рази менше, 7-8 грам. Всипте столову ложку цукру і дайте дріжджам спіниться. На це буде потрібно 10-15 хвилин.
Після розтопіть вершкове масло і влийте в миску. Додайте рафіновану соняшникову олію, сіль, ще 4-5 столових ложок цукру, ванільний цукор.
Борошно просійте і поступово введіть в тісто.
Замісити м'яке, еластичне тісто.
Поставте тісто в тепле місце на годину-півтора, накривши його харчовою плівкою. За цей час воно збільшиться в об'ємі в два-три рази.
Дістаньте тісто з миски, obomnite і розділи 6-7 частин. Кожну частину розкачати в пласт. Зробіть надрізи, як на фото. Абрикоси помийте, видаліть кісточки і наріжте невеликими шматочками. Викладіть на тісто.
Накрийте тестом абрикоси.
І підтверджене ruletom. Вийшла булка.
Викладіть булки в форму для випікання. Дайте постояти 30 хвилин при кімнатній температурі. За цей час булки збільшаться в розмірі.
Змастіть заготовки збитим яйцем.
Випікайте булки в духовці при температурі 175-180 градусів 40-45 хвилин.
Ароматні, пишні булочки з абрикосами готові. Приємного чаювання!