Рецепт Збитий грушевий джем фото

Збитий грушевий джем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , Десерт
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 4
Час приготування: 4 г. 5 хв.

Багато хто пробував збиті вершки, яєчні білки і навіть мед. А чи багато хто пробували збитий джем, який схожий на ніжне безе з фруктовим смаком? А готується він зовсім просто! приступимо.

Опис приготування:

Такий джем можна зробити буквально з будь-яких фруктів і ягід на Ваш смак. Єдине, що потрібно буде враховувати, так це кількість желатину, яке залежить від соковитості продукту. Якщо захочете щільніший джем, збільште кількість желатину на 10 г. Якщо хочете, приготувати джем швидше, поставте заготовку для швидкого охолодження в крижану воду. А під час збивання тримайте чашу з масою на льоду. Заготовлювати про запас такий джем, звичайно, не вийде, коштує він не більше 3-4 днів, але цього і не потрібно. До того ж його можна готувати протягом всього року з сезонних фруктів або заготовок пюре. Смачного!

  • Груша - 1 кілограм (чиста вага)
  • Цукор - 300 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
  • Желатин - 20 грам
збитий грушевий джем - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
збитий грушевий джем - фото крок 2
Очистіть і поріжте груші дрібними шматочками.
збитий грушевий джем - фото крок 3
Всипте цукор і влийте воду.
збитий грушевий джем - фото крок 4
Варіть на середньому вогні до м'якості груші.
збитий грушевий джем - фото крок 5
Зніміть з вогню, пробийте блендером в пюре. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
збитий грушевий джем - фото крок 6
Введіть швидкорозчинний желатин, перемішайте до його розчинення. Круто весело.
збитий грушевий джем - фото крок 7
Збивайте на швидкій швидкості до пишної маси.
збитий грушевий джем - фото крок 8
Розкладіть по чистим, сухим банкам і приберіть в холодильник на 3 годину.
збитий грушевий джем - фото крок 9
Смачного!

Схожі рецепти