Заварний білковий крем
(покроковий рецепт з фото)
Спробуємо приготувати білковий крем - рецепт якого я шукала спеціально для святкових вечерь. Все гранично просто і смачно!
Білковий крем це класична заправка для еклерів або вафельних трубочок, так само заварний білковий крем можна використовувати для прошарку і прикраси святкових тортів.
- Вода - 100 мілілітрів
- Цукор - 200 грам
- Яєчний білок - 4 штуки
Складові:
Для початку потрібно залити цукор водою, потім поставити каструлю з сумішшю на плиту. Варити на середньому вогні протягом 45 хвилин (після закипання).
Влити трохи сиропу в холодну воду.
Якщо сироп дійшов до потрібної консистенції і з нього можна зробити кульку, то все готово.
Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки в піну, додавши трохи солі.
Залити в збиті білки гарячий сироп, тонкою цівкою і ще раз ретельно все збити.