Рецепт Заварний білковий крем фото

Заварний білковий крем
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця , Яєчний білок
Пісні страви
Для дітей , На святковий стіл , Десерт
Десерти , Крем
Кількість порцій: 1
Час приготування: 50 хв.

Спробуємо приготувати білковий крем - рецепт якого я шукала спеціально для святкових вечерь. Все гранично просто і смачно!

Опис приготування:

Білковий крем це класична заправка для еклерів або вафельних трубочок, так само заварний білковий крем можна використовувати для прошарку і прикраси святкових тортів.

  • Вода - 100 мілілітрів
  • Цукор - 200 грам
  • Яєчний білок - 4 штуки
заварний білковий крем - фото крок 1
Складові:
заварний білковий крем - фото крок 2
Для початку потрібно залити цукор водою, потім поставити каструлю з сумішшю на плиту. Варити на середньому вогні протягом 45 хвилин (після закипання).
заварний білковий крем - фото крок 3
Влити трохи сиропу в холодну воду.
заварний білковий крем - фото крок 4
Якщо сироп дійшов до потрібної консистенції і з нього можна зробити кульку, то все готово.
заварний білковий крем - фото крок 5
Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки в піну, додавши трохи солі.
заварний білковий крем - фото крок 6
Залити в збиті білки гарячий сироп, тонкою цівкою і ще раз ретельно все збити.

Схожі рецепти