Заварне тісто для Варенников
(покроковий рецепт з фото)
Це тісто дуже пластичне, розкочується тонко і не рветься. Начинка залишається всередині і не випливає при варінні. Готові вареники або пельмені добре витримують заморозку і не розвалюються при варінні.
Тісто дуже пластичне, але при ліпленні може знадобитися жменька борошна для руки, яка защипують краї.
Якщо залишаєте вареники (пельмені) для заморозки, викладайте їх на дошку, припорошену борошном. Трохи подморозьте, складайте їх в контейнер (пакет) для зберігання.
Ось простий рецепт, як приготувати заварне тісто для Варенников.
- Борошно - 3 склянки
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Окріп - 1, 5 склянки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Яйце - 1 штука
Просійте борошно в миску, в центрі зробіть поглиблення, додайте сіль, налийте рослинне масло.
Налийте окріп, перемішайте.
Дайте трохи охолонути, щоб при замісі білок не згорнувся, і додайте яйце. Перемішайте виделкою яйце, замісіть м'яке тісто.
Тісто накрийте, щоб воно відпочило. А ви поки можете підготувати начинку.
Тісто відмінно підходить для ліплення вареників з будь-якою начинкою: з картоплею, капустою, сиром і будь-який інший на ваш смак.