Рецепт Заварне тісто для Варенников фото

Заварне тісто для Варенников
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Заварне тісто
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Вареники

Це тісто дуже пластичне, розкочується тонко і не рветься. Начинка залишається всередині і не випливає при варінні. Готові вареники або пельмені добре витримують заморозку і не розвалюються при варінні.

Тісто дуже пластичне, але при ліпленні може знадобитися жменька борошна для руки, яка защипують краї.

Якщо залишаєте вареники (пельмені) для заморозки, викладайте їх на дошку, припорошену борошном. Трохи подморозьте, складайте їх в контейнер (пакет) для зберігання.

Ось простий рецепт, як приготувати заварне тісто для Варенников.

  • Борошно - 3 склянки
  • Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
  • Окріп - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Яйце - 1 штука
заварне тісто для Варенников - фото крок 1
Просійте борошно в миску, в центрі зробіть поглиблення, додайте сіль, налийте рослинне масло.
заварне тісто для Варенников - фото крок 2
Налийте окріп, перемішайте.
заварне тісто для Варенников - фото крок 3
Дайте трохи охолонути, щоб при замісі білок не згорнувся, і додайте яйце. Перемішайте виделкою яйце, замісіть м'яке тісто.
заварне тісто для Варенников - фото крок 4
Тісто накрийте, щоб воно відпочило. А ви поки можете підготувати начинку.
заварне тісто для Варенников - фото крок 5
Тісто відмінно підходить для ліплення вареників з будь-якою начинкою: з картоплею, капустою, сиром і будь-який інший на ваш смак.

Схожі рецепти