Заправка з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальний варіант заправки не тільки для приготування борщу, але і для овочевих або м'ясних рагу, соусів, тушкованої картоплі - заправка з перцем на зиму. Добавка відразу дарує страві яскравий аромат і смак!
Паста з помідорів і перцю відмінно зберігається і при кімнатній температурі, але краще все ж тримати її в погребі чи підвалі. До додавання пасти перше або друге страва не соліть, так як паста включає в себе спеції.
- Помідор - 1 кілограм
- Перець болгарський - 300 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Часник - 6 зубчиків
- Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки

Підготуйте необхідні інгредієнти. Їх обсяг вказано на дві ємності по 0, 5 L.

Помідори промийте у воді, розріжте навпіл і виріжте зелені живці. Протріть половинки томатів через тертку з дрібними осередками в глибоку ємність.

Болгарський перець промийте і очистіть від насіння, зрізавши кришечки. Ще раз промийте і наріжте невеликими скибочками.

Викладіть перцеву нарізку в подрібнювач і отпюріруйте її в пасту приблизно 3-4 хвилини.

Перелийте томатну масу в казан або сотейник з антипригарним дном. Викладіть туди ж перцеву масу.

Всипте сіль, цукор, мелений чорний перець. Спресуйте очищені і промиті зубчики часнику. Помістіть ємність на плиту і тушкуйте приблизно 30-40 хвилин, уварівая до необхідної густоти.

За кілька хвилин до готовності влийте оцет і рослинне масло, перемішайте, доведіть до кипіння. Простерилизуйте банки і кришки будь-яким способом.

Перелийте приготовлену пасту в банки, заповнюючи їх до верху.

Відразу ж закрийте за допомогою закаточного ключа або по різьбі, перевірте на герметичність.

Остудіть і перенесіть консервацію в комору, відкриваючи в міру необхідності.