Рецепт Заправка з перцем на зиму фото

Заправка з перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Болгарський перець
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Ідеальний варіант заправки не тільки для приготування борщу, але і для овочевих або м'ясних рагу, соусів, тушкованої картоплі - заправка з перцем на зиму. Добавка відразу дарує страві яскравий аромат і смак!

Паста з помідорів і перцю відмінно зберігається і при кімнатній температурі, але краще все ж тримати її в погребі чи підвалі. До додавання пасти перше або друге страва не соліть, так як паста включає в себе спеції.

  • Помідор - 1 кілограм
  • Перець болгарський - 300 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Часник - 6 зубчиків
  • Оцет 6% - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Перець чорний мелений - 3 щіпки
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
заправка з перцем на зиму - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Їх обсяг вказано на дві ємності по 0, 5 L.
заправка з перцем на зиму - фото крок 2
Помідори промийте у воді, розріжте навпіл і виріжте зелені живці. Протріть половинки томатів через тертку з дрібними осередками в глибоку ємність.
заправка з перцем на зиму - фото крок 3
Болгарський перець промийте і очистіть від насіння, зрізавши кришечки. Ще раз промийте і наріжте невеликими скибочками.
заправка з перцем на зиму - фото крок 4
Викладіть перцеву нарізку в подрібнювач і отпюріруйте її в пасту приблизно 3-4 хвилини.
заправка з перцем на зиму - фото крок 5
Перелийте томатну масу в казан або сотейник з антипригарним дном. Викладіть туди ж перцеву масу.
заправка з перцем на зиму - фото крок 6
Всипте сіль, цукор, мелений чорний перець. Спресуйте очищені і промиті зубчики часнику. Помістіть ємність на плиту і тушкуйте приблизно 30-40 хвилин, уварівая до необхідної густоти.
заправка з перцем на зиму - фото крок 7
За кілька хвилин до готовності влийте оцет і рослинне масло, перемішайте, доведіть до кипіння. Простерилизуйте банки і кришки будь-яким способом.
заправка з перцем на зиму - фото крок 8
Перелийте приготовлену пасту в банки, заповнюючи їх до верху.
заправка з перцем на зиму - фото крок 9
Відразу ж закрийте за допомогою закаточного ключа або по різьбі, перевірте на герметичність.
заправка з перцем на зиму - фото крок 10
Остудіть і перенесіть консервацію в комору, відкриваючи в міру необхідності.

Схожі рецепти