Заправка з болгарським перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Овочева заправка наповнена смаком літа. Така заготовка підійде для приготування перших страв, м'яса, птиці, добре доповнить страви з круп і картопля. Просто і смачно, спробуйте!
Кількість овочів для приготування заправки можна коригувати за смаком. Гострий перець надає апетитний аромат, але його кількість помірне. З даної кількості інгредієнтів вийде 1 літр і 200 мл. Овочевий заправки.
- Перець болгарський - 500 грам
- Помідори - 600 грам
- Цибуля - 1-2 штук
- Морква - 1 штука
- Часник - 3-6 зубчиків
- Перець гострий - 1 частина
- Зелень - 1 пучок
- Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуємо інгредієнти.
Цибуля ріжемо дрібно і висипаємо на розігріту сковороду з соняшниковою олією.
Додаємо терту моркву. Готуємо під кришкою на середньому вогні, періодично помішуючи.
Болгарський перець чистимо, ріжемо шматочками і висипаємо в сковороду. Готуємо хвилин 10.
Помідори пропускаємо через м'ясорубку і додаємо до овочів.
Додаємо сіль, цукор і трохи гострого перцю.
Насипаємо в сковороду посічену зелень і порізаний невеликими шматочками часник. Готуємо під кришкою 7-10 хвилин, періодично помішуючи. Киплячу заправку насипаємо в стерильні банки і закочує.
Літня заготовка з болгарського перцю з овочевим асорті готова.