Рецепт Кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму фото

Кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Болгарський перець , Кабачок , Цибуля
Вегетаріанське харчування
На вечерю , Легка вечеря
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Різноманітність рецептів з приготування кабачкової ікри може заплутати і збити з пантелику будь-яку господарку. Тому потрібно пробувати готувати різні варіанти ікри, щоб визначитися з улюбленим рецептом.

Опис приготування:

У цьому рецепті я хочу детально описати, як приготувати кабачкову ікру з болгарським перцем на зиму. Так як у мене в сім'ї воліють, щоб ікра була шматочками, мені доводиться все інгредієнти нарізати кубиками і соломкою, а ви можете просто перемолоти. Тоді консистенція буде однорідною. Беріть тільки найсвіжіші овочі, так як вони більш ароматні. Ікра з додаванням болгарського перцю, виходить більш пряної і дуже смачною. Готуючи ікру, важливо строго дотримуватися час термічної обробки, щоб готовий продукт нормально зберігався. Така заготовка буде хорошим доповненням до страв з картоплі і внесе різноманітність в зиязикай раціон вашої родини.

  • Кабачки - 2 штуки
  • Перець солодкий - 3-4 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Томатна паста - 3 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
  • Цукор - 1 щіпка
  • Перець горошком - 2-3 штук
кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Обполосніть овочі чистою водою і обсушити. Очистіть цибулю і кабачки.
кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму - фото крок 2
Перець розрізати навпіл, видаліть насіння і плодоніжки, наріжте соломкою. Лук поріжте великими кубиками.
кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму - фото крок 3
Кабачки наріжте дрібними шматочками.
кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму - фото крок 4
У сковороду налийте олію. Коли воно добре розігріється, висипте туди цибулю і перець і пасеруйте 10 хвилин на слабкому вогні. Додайте кабачки і посоліть. Накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні 20 хвилин.
кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму - фото крок 5
Покладіть в ємність до овочів томатну пасту і гарненько розмішайте.
кабачкова ікра з болгарським перцем на зиму - фото крок 6
Гасіть ікру ще 15 хвилин. Потім додайте цукор і перець горошком. Розкладіть по підготовленим банкам, прикрийте кришками. Стерилізують банки ємністю 0, 5 л - 1, 5 години з моменту закипання води. Після закінчення часу дістаньте банки з каструлі і щільно закрийте. Переверніть і добре укутайте до повного охолодження.

Схожі рецепти