Запіканка з тріски
(покроковий рецепт з фото)
Як посмажити тріску, знають, мабуть, Усе, але мало хто здогадуються, що з тріски можна зробити приголомшливу запіканку. А адже рецепт страви, між іншим, досить простий і легкий, самі переконаєтеся.
Якщо сьогодні ви вирішили влаштувати рибний вечерю і хочете приготувати що-небудь смачненьке, я пропоную вам зробити ось таку запіканку з тріски в домашніх умовах. Насправді це блюдо відмінна альтернатива звичайному рибі, яку багато господинь просто обсмажують на сковороді і подають з гарніром. Тому якщо ви хочете зробити щось більш цікаве і при цьому смачне і ситне, я розповім вам, як приготувати запіканку з тріски, вона вам точно сподобається.
1) Для початку нам необхідно промити філе тріски і висушити його за допомогою паперових рушників, капусту також моєму, ріпчаста цибуля чистимо, а сир трьом на крупою тертці.
2) Тепер нам потрібно подрібнити рибу, капусту і цибулю, найкраще пропустити продукти через м'ясорубку, але можна скористатися і блендером.
3) Далі в отриману масу ми додаємо тертий сир, яйця і подрібнену зелень, солимо і заправляємо спеціями по смак, ретельно все перемішуємо.
4) Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї приготовлену рибну масу, разравниваем її і накриваємо форму фольгою.
5) Ставимо форму в розігріту до 200-220 градусів духовку і готуємо запіканку 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і посипаємо блюдо панірувальними сухарями, запікаємо його ще хвилин 10.
Після цього ароматну із золотистою скоринкою запіканку можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!
- Гарячкові файл - 800 грам
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Сир з зеленню - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Яйце - 2 штуки
- Сухарі паніровочні - 5-6 Ст. Ложок
- Зелень свіжа - 40-50 грам
- Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
- Спеції - За смаком (приправа для риби, перець чорний мелений)
- Сіль - За смаком
1) Для початку нам необхідно промити філе тріски і висушити його за допомогою паперових рушників, капусту також моєму, ріпчаста цибуля чистимо, а сир трьом на крупою тертці.
2) Тепер нам потрібно подрібнити рибу, капусту і цибулю, найкраще пропустити продукти через м'ясорубку, але можна скористатися і блендером.
3) Далі в отриману масу ми додаємо тертий сир, яйця і подрібнену зелень, солимо і заправляємо спеціями по смак, ретельно все перемішуємо.
4) Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї приготовлену рибну масу, разравниваем її і накриваємо форму фольгою.
5) Ставимо форму в розігріту до 200-220 градусів духовку і готуємо запіканку 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і посипаємо блюдо панірувальними сухарями, запікаємо його ще хвилин 10.
Після цього ароматну із золотистою скоринкою запіканку можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!