Рецепт Запіканка з тріски фото

Запіканка з тріски
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Як посмажити тріску, знають, мабуть, Усе, але мало хто здогадуються, що з тріски можна зробити приголомшливу запіканку. А адже рецепт страви, між іншим, досить простий і легкий, самі переконаєтеся.

Опис приготування:

Якщо сьогодні ви вирішили влаштувати рибний вечерю і хочете приготувати що-небудь смачненьке, я пропоную вам зробити ось таку запіканку з тріски в домашніх умовах. Насправді це блюдо відмінна альтернатива звичайному рибі, яку багато господинь просто обсмажують на сковороді і подають з гарніром. Тому якщо ви хочете зробити щось більш цікаве і при цьому смачне і ситне, я розповім вам, як приготувати запіканку з тріски, вона вам точно сподобається.

1) Для початку нам необхідно промити філе тріски і висушити його за допомогою паперових рушників, капусту також моєму, ріпчаста цибуля чистимо, а сир трьом на крупою тертці.

2) Тепер нам потрібно подрібнити рибу, капусту і цибулю, найкраще пропустити продукти через м'ясорубку, але можна скористатися і блендером.

3) Далі в отриману масу ми додаємо тертий сир, яйця і подрібнену зелень, солимо і заправляємо спеціями по смак, ретельно все перемішуємо.

4) Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї приготовлену рибну масу, разравниваем її і накриваємо форму фольгою.

5) Ставимо форму в розігріту до 200-220 градусів духовку і готуємо запіканку 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і посипаємо блюдо панірувальними сухарями, запікаємо його ще хвилин 10.

Після цього ароматну із золотистою скоринкою запіканку можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!


  • Гарячкові файл - 800 грам
  • Капуста білокачанна - 200 грам
  • Сир з зеленню - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Яйце - 2 штуки
  • Сухарі паніровочні - 5-6 Ст. Ложок
  • Зелень свіжа - 40-50 грам
  • Масло рослинне - За смаком (для змащування форми)
  • Спеції - За смаком (приправа для риби, перець чорний мелений)
  • Сіль - За смаком
Якщо сьогодні ви вирішили влаштувати рибний вечерю і хочете приготувати що-небудь смачненьке, я пропоную вам зробити ось таку запіканку з тріски в домашніх умовах. Насправді це блюдо відмінна альтернатива звичайному рибі, яку багато господинь просто обсмажують на сковороді і подають з гарніром. Тому якщо ви хочете зробити щось більш цікаве і при цьому смачне і ситне, я розповім вам, як приготувати запіканку з тріски, вона вам точно сподобається.

1) Для початку нам необхідно промити філе тріски і висушити його за допомогою паперових рушників, капусту також моєму, ріпчаста цибуля чистимо, а сир трьом на крупою тертці.

2) Тепер нам потрібно подрібнити рибу, капусту і цибулю, найкраще пропустити продукти через м'ясорубку, але можна скористатися і блендером.

3) Далі в отриману масу ми додаємо тертий сир, яйця і подрібнену зелень, солимо і заправляємо спеціями по смак, ретельно все перемішуємо.

4) Форму для запікання змащуємо рослинним маслом і викладаємо в неї приготовлену рибну масу, разравниваем її і накриваємо форму фольгою.

5) Ставимо форму в розігріту до 200-220 градусів духовку і готуємо запіканку 20 хвилин. Потім знімаємо фольгу і посипаємо блюдо панірувальними сухарями, запікаємо його ще хвилин 10.

Після цього ароматну із золотистою скоринкою запіканку можна подавати до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти