Запіканка з пекінської капусти
(покроковий рецепт з фото)
Ніжна пекінська капуста - це відмінний інгредієнт не тільки для легких салатів, але і для ситної, апетитною і смачненьке запіканки. Хочете спробувати? Тоді запам'ятовуйте цей нескладний рецепт.
Поспішаю поділитися з вами класної ідеєю, як приготувати запіканку з пекінської капусти. Вона виходить дуже ніжною, легкої і з апетитною сирною скоринкою. Також я рекомендую додати в рецепт в трохи грудинки або бекону, наприклад, щоб додати страві більш інтенсивний аромат і смак. Спробуйте, це дійсно вражаюче і зовсім нескладно.
- Пекінська капуста - 1 штука
- Сир - 200 грам
- Яйце - 1 штука
- Крем - 3 Ст. Ложки
- Сіль, спеції - За смаком
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Грудинка - 200 грам (по бажанню)
1. Капусту вимийте, обсушити і наріжте шматочками.
2. Нарежьте тоненькими брусочками грудинку, якщо використовуєте.
3. Викладіть на сковороду з високими бортами і обсмажте до рум'яності.
4. Додайте трохи масла і викладіть на сковороду капусту.
5. Додайте за смаком сіль, перець, улюблені спеції. Акуратно перемішайте і млоїте на маленькому вогні, поки капуста не стане м'якою.
6. А тим часом можна натерти на тертці сир.
7. У глибокій мисці з'єднайте яйце, сметану і сир, відклавши пару жмень.
8. Перемішайте заливку, додайте дрібку солі і за бажанням трохи перцю. Можна також додати пропущений через прес часник.
9. Коли капуста стане м'якою, відкиньте її на друшляк, щоб прибрати надлишки масла.
10. До капусту додайте відкладений сир і перемішайте.
11. Викладіть капусту в жароміцних форму і розрівняйте.
12. Зверху розподіліть заливку. Надішліть форму в розігріту до 180 градусів духовку.
13. Запікайте хвилин 20 до румяности. Подавати до столу запіканку можна з улюбленим соусом, сметаною або як гарнір до гарячого, наприклад.
Смачного!
Смачного!