Запіканка з кабачків з фаршем в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Запіканка, якої я з вами поділюся, дуже універсальна! Може послужити ситним сніданком для всієї родини, легким обідом або вечерею! Буде до речі в будь-який час дня! Запрошую до столу!
Фарш можете взяти будь-який, але звичайно від вибору фаршу буде залежати жирність і калорійність страви. Кабачок краще нарізати невеликими кубиками, а не терти на тертці, щоб не дав багато соку. Розповім вам детально, як приготувати запіканку з кабачків з фаршем в мультиварці.
- Фарш курячий - 350 грам
- Кабачок - 250-300 грам
- Куряче яйце - 3 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Помідори - 1-2 штук (невеликі)
- Часник - 1-2 зубчиків
- Масло рослинне - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Лук наріжте півкільцями або дрібніше, обсмажте в олії на сковороді або відразу в чаші мультиварки на режимі "жарка" або "випічка" . Коли цибуля буде прозорим, додайте фарш і рубаний часник. Посоліть за смаком і смажте до готовності фаршу. Рідина краще всю випарувати. Це буде перший шар запіканки.
Другим шаром викладаємо нарізаний кубиками кабачок.
Яйця збийте виделкою зі сметаною, посоліть за смаком і залийте все отриманою масою.
Зверху викладіть кружечки помідорів. Готуйте запіканку на режимі "випічка" - 40 хвилин із закритою кришкою мультиварки, але з відкритим верхнім клапаном, щоб виходила пара і випаровувалася рідина.
Запіканка готова! Акуратно дістаньте її з мультиварки за допомогою чаші для приготування на пару. Або нарізайте порційно силіконовим ножем прямо в чаші.
Смачного!